avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1173 soluții astăzi
Forum Activitate silvana25

Activitate silvana25

Avem următoarea situatie:
- masina găsită lovită grav in parcare, accident declarat de către soferul vinovat la politie;
- asigurarea vinovatului s-a dovedit a fi reziliata;
- initial cel care ne-a lovit masina este de acord, verbal, sa achite contravaloarea reparației in regie proprie, DAR acum ne tot amână.
În acest caz noi ca si parte vătămata cum am putea totusi repara masina?

Am solicitat acordul bancii (BT) pentru instrainarea unui imobil ipotecat, banca isi da acordul DOAR daca se ramburseaza integral creditul (cca 85.000 euro) = IMPOSIBIL. Pentru apartament avem un cumparator ce ofere 40.000 euro iar pentru diferenta am solicitat bancii, in mai multe randuri, o re-esalonare. Dar surpriza NU SE POATE! Chiar asa? De ce in alte cazuri a fost posibil si aici nu? Am incercat prin instanta, am fost la banca , am trimis solicitari in centrala si NIMIC! Oare disparutilor pe ce le mai instituie popriri??
Am solicitat recent o adeverinta de venit pe ultimii 10 ani de la Anaf si am avut surpriza sa constat ca in unii ani nu figurez cu venituri inregistrate, desi am avut loc de munca si am chiar si fise fiscale care sa ateste acest lucru. In cartea de munca locurile de munca respective sunt inregistrate. Cum procedez astfel incat acele venituri sa apara si in arhivele celor de la Anaf? Nu stiu daca voi mai apuca pensia de la stat, dar totusi mai bine rezolv aceasta problema acum si nu mai tarziu cand cine stie ce se va mai intampla cu arhivele si legislatia in domeniu... Va multumesc!
Discuție divort
Buna ziua, daca am divortat fara a face si partajul unui imobil luat prin credit ipotecar la care inca se mai achita rate, in conditiile in care unul dintre debitori se recasatoreste noul sot are drepturi asupra bunului dobandit in fosta alianta a partenerului?
Buna ziua! Problema mea este una complexa - am contractat in 2008 un credit ipotecar in CHF, pe care in 2015 l-am schimbat in lei. Eu sunt debitor iar sotul meu co-debitor. Din luna septembrie nu am mai platit rata, nu mai am loc de munca, iar sotul meu care suporta costul ratei este foarte posibil sa nu mai poata plati nici el. Intrebarea mea este urmatoarea - doresc sa divortez, deoarece nu ne mai intelegem, el doreste sa pastreze casa si sa transfere creditul pe numele lui (desi mai are un credit de nevoi personale la care este debitor, plus un card de cumparaturi de pe care a scos o suma mare de bani, care este in prezent neacoperita), deci eu cum pot iesi din aceasta situatie mai repede pentru a -mi putea cauta noi surse de venit? Si cum reusesc sa rezolv aceste probleme daca el ma evita? Ce se intampla daca se ajunge la executare silita? Multumesc anticipat!