avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 464 soluții astăzi
Forum Activitate ionut_89

Activitate ionut_89

Buna seara! Am si eu o intrebare, sperand ca nu s-a mai intrebat asta(eu nu am gasit). Daca am de luat niste salarii de la o firma care o duce rau cu banii, ce modalitati legale am de a le recupera? Prima idee a fost de a o da in judecata, insa, daca in timpul procesului firma se inchide, mai pot trage pe cineva la raspundere? Va multumesc!
Vin cu completari..

In fondul de reparatii s-au strans in jur de 2000lei(platiti de toti locatarii, in functie de suprafata, persoane, etc...) Deci bani ce se pot folosi pentru reparatii.

Administratorul asociatiei de proprietari, mi-a comunicat verbal suma de 3500 lei. Fara sa vada despre ce piese e vorba. Dupa, am fost cu un instalator independent, care ne-a facut un necesar de aproape 500-600 lei.

Asa ca avem 2000 lei stransi in fondul de reparatii. Teoretic, am putea beneficia de ei, urmand ca noi sa platim diferenta de 1500 din buzunar.

Pana aici sper ca am fost explicit.

Asociatia are angajati 2 instalatori. Salariile lor sunt trecute la salariile personalului de ingrijire(cu femeile de serviciu). Nu stiu cu cat sunt platiti lunar, insa se poate afla. Nu stiu daca in organigrama sunt trecuti 2 instalatori, poate unul e instalator si altul e mecanic, insa ei lucreaƶa ca si instalatori.

Intrebarea mea e - De ce ne cere sa ii platim pe instalatori separat, atat timp cat femeile de serviciu spala scarile in fiecare zi, pe salariu lunar? E legal? Pentru ca diferenta de bani de 1500 o sa ne fie adaugata in costurile de intretinere(pentru reparatii). Daca nu e legal, e lesne de inteles. Daca da, de ce?

Va multumesc!
Tocmai de-asta mi s-a parut ca "miroase", pentru ca nu au facut nicio masuratoare, niciun necesar, s-au bazat pe faptul ca au mai schimbat scrugerea la alt bloc.

cyan - blocul are 4 etaje, e bloc vechi, insa asociatia e una dintre cele mai mari din oras.

Totusi, mie mi se pare ilegal sa ceri bani pentru lucrare(alti bani decat piesele), in conditiile in care avem vreo 2000 lei stransi deja pentru fondul de reparatii. Inteleg ca le e mai convenabil sa ne ceara bani, urmand ca in ultima instanta sa apeleze si la fondul de reparatii. Insa am cautat in statutul asociatiilor si nu am gasit explicatii in legatura cu plata instalatorilor.
Buna ziua! De cateva luni avem o problema cu tevile de scurgere din subsolul blocului. Am fost la asociatia de proprietari de care apartinem, asociatie care are angajati 2 instalatori, carora le platim salariu lunar. Am vorbit cu administratorul, iar raspunsul lui a fost: reparatia va costa 3500lei. Cum nu a fost foarte explicit, avand in vedere ca avem un fond de reparatii, platit lunar la asociatie, si vorbind cu vecinii, am cautat o varianta mai ieftina. Piesele nu sunt foarte scumpe(500-600 lei), insa ne mira faptul ca instalatorii au cerut bani pentru lucrare, deoarece au contract de munca si sunt platiti lunar. E vorba de o reparatie din spatiul comun al blocului. Va multumesc.
Va multumesc mult pentru raspuns. Am sa-i cer actele care mi se cuvin, dupa incetarea colaborarii.
Nu, nu-l am din neglijenta mea. Nu m-a interesat prea tare, mi-am aruncat ochii rapid prin el, atunci cand l-am semnat, urmand ca sa mi-l dea dupa ce il stampileaza. SI stampilat a fost. Insa, daca cineva trece clauze de genul, nu le face pentru a ma obliga pe mine sa nu lucrez, ci pentru a primi daune. Legal e, insa cum poate dovedi el asta, avand in vedere cele de mai sus?
Buna ziua. Ca sa evit o poveste lunga, am sa scriu, punctual, datele problemei.

Eu sunt fotograf, sunt angajat de 4 ani pe aceasta functie(cod caen). Anul trecut, am facut echipa cu un baiat, care m-a angajat la firma lui(figurez ca angajat cu norma scazuta). Am semnat contract, nedand prea mare importanta(sunt angajat in alta parte cu norma intreaga), nu m-a interesat prea tare contractul, asa ca nici nu il am in posesie. Am stabilit de comun acord sa intrerupem relatia profesionala, insa la o discutie ulterioara, am ajuns sa banuiesc ca in contractul semnat cu el, ar putea figura(nu sunt sigur), o clauza de fidelitate, cum ca eu n-as avea dreptul de a ma reangaja sau lucra pe acelasi cod o perioada de 3 ani, deoarece el m-ar fi specializat.

Acum vin intrebarile:
- e legala clauza asta, atat timp cat eu deja lucram pe acelasi post, cu ani in urma?
- imi poate afecta cumva locul de munca actual?
- imi poate afecta vreun posibil loc de munca viitor?
- cum poate dovedi ca m-a specializat, atat timp cat nu are posibilitatea de a invata pe cineva(cursuri de pedagogie) si nu am fost la niciun workshop in timpul in care am fost angajat la el?
- nu am semnat demisie, nu am semnat lunar fluturasul de salariu, eu fiind platit la eveniment.

Va multumesc!