avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 502 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Salariu restant de la firma in faliment
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Salariu restant de la firma in faliment

Buna seara! Am si eu o intrebare, sperand ca nu s-a mai intrebat asta(eu nu am gasit). Daca am de luat niste salarii de la o firma care o duce rau cu banii, ce modalitati legale am de a le recupera? Prima idee a fost de a o da in judecata, insa, daca in timpul procesului firma se inchide, mai pot trage pe cineva la raspundere? Va multumesc!
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 15:57, 10 Noiembrie 2017
Angajator in insolventa: Ce drepturi au angajatii si cum isi pot recupera ei salariile neachitate?

www.avocatnet.ro/articol_414...
Tot prima idee e cea mai buna! Si daca firma se inchide, va ajuta.
Daca intra in faliment, procesele se suspenda.
Si?! Si va fi inscris la masa credala! Si daca nu intra in faliment, se duce procesul pina la capat, se obtine hotarire si se executa silit. Sa inteleg ca nu e bine sa deschida actiune, numai pentru ca "daca intra in faliment?!
@ionut_89
Dacă nu se intra în faliment, pentru recuperarea salariilor mai aveți posibilitatea de a va adresa ITM-ului sau apela la mediere.
Ultima modificare: Vineri, 10 Noiembrie 2017
Cornel Vasile, Consilier juridic

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Intrebare aleluta aleluta Buna ziua, am si eu o intrebare, am lucrat la o firma si nu mi-am obtinut ultimele drepturi salariale, am inteles ca firma intra in insolventa, ce sanse am ... (vezi toată discuția)
Proces angajator emanuelciocarlie emanuelciocarlie Buna! Lucrez in domeniul privat de aproximativ 3 ani. La firma actuala sunt angajat de doua luni, insa vechea firma, care s-a inchis pe motiv ca e in faliment, ... (vezi toată discuția)
Firma la care am lucrat a intrat in insolventa si am salarii restante Sebastian Ionita Sebastian Ionita Cum trebuie sa procedez in situatia in care firma la care am lucrat mai are sa imi plateasca niste salarii din apr, mai, iun, si acum am aflat ca a inceput ... (vezi toată discuția)