avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 511 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Proces angajator
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Proces angajator

Buna! Lucrez in domeniul privat de aproximativ 3 ani. La firma actuala sunt angajat de doua luni, insa vechea firma, care s-a inchis pe motiv ca e in faliment, trebuie sa ne plateasca salariile-mie si colegilor mei-pe lunile iulie si august. Am depus, pe rand, sesizari la ITM, iar lor le-a venit prin posta un raspuns prin care acestia vor continua cercetarile. Eu inca astept raspunsul. Dupa ce o sa-l primesc, pot merge in instanta pentru recuperarea salariilor? Am nevoie de avocat sau ma pot reprezenta singur? Care este procedura? Va multumesc!
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 14:36, 9 Noiembrie 2017
Daca firma e in faliment, trebuia sa va adresati lichidatorului si poate pina acum aveati deja banii. Reclamatia la ITM urma sa o faceti dupa aceea, dar tot. fara eficienta si atunci. Plata salariilor are prioritate la masa credala. Nu aveti nevoie de avocat, mergeti la lichidator.
Angajator in insolventa: Ce drepturi au angajatii si cum isi pot recupera ei salariile neachitate?
www.avocatnet.ro/articol_414...

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Salariu restant de la firma in faliment ionut_89 ionut_89 Buna seara! Am si eu o intrebare, sperand ca nu s-a mai intrebat asta(eu nu am gasit). Daca am de luat niste salarii de la o firma care o duce rau cu banii, ce ... (vezi toată discuția)
Intrebare aleluta aleluta Buna ziua, am si eu o intrebare, am lucrat la o firma si nu mi-am obtinut ultimele drepturi salariale, am inteles ca firma intra in insolventa, ce sanse am ... (vezi toată discuția)
Recuperare restante salariale iosifgherca iosifgherca Buna ziua, Am o intrebare pentru cine stie sa imi raspunda. Lucrez la o firma care din anul 2008 este in insolventa. Au fost aprobate 3 planuri de ... (vezi toată discuția)