Buna ziua! De cateva luni avem o problema cu tevile de scurgere din subsolul blocului. Am fost la asociatia de proprietari de care apartinem, asociatie care are angajati 2 instalatori, carora le platim salariu lunar. Am vorbit cu administratorul, iar raspunsul lui a fost: reparatia va costa 3500lei. Cum nu a fost foarte explicit, avand in vedere ca avem un fond de reparatii, platit lunar la asociatie, si vorbind cu vecinii, am cautat o varianta mai ieftina. Piesele nu sunt foarte scumpe(500-600 lei), insa ne mira faptul ca instalatorii au cerut bani pentru lucrare, deoarece au contract de munca si sunt platiti lunar. E vorba de o reparatie din spatiul comun al blocului. Va multumesc.
Raspunsuri dint-astea - ..... reparatia va costa 3500lei. nu fac bine nimanui daca raspunsul nu este insotit si de un predeviz. Practic pentru lucrarea dvs. trebuie sa achitati doar piesele de schimb si care, cred ca in niciun caz nu pot sa coste atat de mult, insa nu putem sti, daca nu sunteti informati ce se schimba pe-acolo...
La nivelul blocului alegeti-va doi-trei reprezentanti si impreuna cu unul dintre instalatorii angajati, intrati la subsol si faceti o lista cu ce trebuie inlocuit, precum si necesarul de "maruntisuri" - pasta etansare, canepa, role teflon, panze de bomfaier, smirghel, etc.
Trebuie sa intelegeti ca inainte si chiar dupa efectuarea lucrarii s-ar putea sa fie nevoie de niste operatii de desfundare-decolmatare, spalare, igienizare a subsolului.
Mergeti impreuna la un magazin de instalatii sanitare si aprovizionati-va cu cele necesare. Reprezentantii desemnati sa urmareasca realizarea reparatiei si sigur o sa va coste muuult mai putin.
Succes!
Tocmai de-asta mi s-a parut ca "miroase", pentru ca nu au facut nicio masuratoare, niciun necesar, s-au bazat pe faptul ca au mai schimbat scrugerea la alt bloc.
cyan - blocul are 4 etaje, e bloc vechi, insa asociatia e una dintre cele mai mari din oras.
Totusi, mie mi se pare ilegal sa ceri bani pentru lucrare(alti bani decat piesele), in conditiile in care avem vreo 2000 lei stransi deja pentru fondul de reparatii. Inteleg ca le e mai convenabil sa ne ceara bani, urmand ca in ultima instanta sa apeleze si la fondul de reparatii. Insa am cautat in statutul asociatiilor si nu am gasit explicatii in legatura cu plata instalatorilor.
Reprezentantul legal al asociatiei de proprietari este presedintele de asociatie,care detine autoritatea si competenta sa dispuna masurile necesare pentru asigurarea bunei functionari a partilor comune de imobil-constructii si instalatii
Administratorul de imobil este angajatul asociatiei de proprietari cu limita de competenta de executie hotarari ale adunarii generale,decizii ale comitetului executiv si ale presedintelui de asociatie
In lipsa unui document oficial intocmit de persoana autorizata este hazardat a ne pronunuta asupra temeiniciei sumei avansate de catre administratorul de imobil
Daca asociatia de proprietari detine incheiat raport juridic cu instalatori,daca detine constituit fond de reparatii,fiind vorba despre deficienta la partea comuna de instalatii,contravaloarea reparatiei se suporta din fondurile existente,urmand ca proprietarii sa contribuie la refacerea fondului de reparatii
In fondul de reparatii s-au strans in jur de 2000lei(platiti de toti locatarii, in functie de suprafata, persoane, etc...) Deci bani ce se pot folosi pentru reparatii.
Administratorul asociatiei de proprietari, mi-a comunicat verbal suma de 3500 lei. Fara sa vada despre ce piese e vorba. Dupa, am fost cu un instalator independent, care ne-a facut un necesar de aproape 500-600 lei.
Asa ca avem 2000 lei stransi in fondul de reparatii. Teoretic, am putea beneficia de ei, urmand ca noi sa platim diferenta de 1500 din buzunar.
Pana aici sper ca am fost explicit.
Asociatia are angajati 2 instalatori. Salariile lor sunt trecute la salariile personalului de ingrijire(cu femeile de serviciu). Nu stiu cu cat sunt platiti lunar, insa se poate afla. Nu stiu daca in organigrama sunt trecuti 2 instalatori, poate unul e instalator si altul e mecanic, insa ei lucreaƶa ca si instalatori.
Intrebarea mea e - De ce ne cere sa ii platim pe instalatori separat, atat timp cat femeile de serviciu spala scarile in fiecare zi, pe salariu lunar? E legal? Pentru ca diferenta de bani de 1500 o sa ne fie adaugata in costurile de intretinere(pentru reparatii). Daca nu e legal, e lesne de inteles. Daca da, de ce?
Beci insalubru
eu1982
Buna ziua!
Sunt locatara intr-un bloc cu patru scari,iar in scara mea sunt ; 15 apartamente din care 6 locuite.Avem asociatie de propietari si am cerut ... (vezi toată discuția)
Fond reparatii
frezii
Buna ziua.La noi in bloc(4 etaje)s-au schimbat tevile de la calorifere de la parter la etajul patru ,fiecare proprietar platind individual mesterului ... (vezi toată discuția)