Da. Ce trebuie sa mai stiti:
Un cot pentru o teava de 110 mm costa cam 10 lei. Aveti 4-5 coloane, deci 4-5 coturi:
Din cate stiu. coloanele de la bucatarii se "inţeapa" in coloanele de 110, deci nu ar mai fie nevoie de alte coturi, insa depinde cum este instalatia la dvs.
Repet ce v-am spus mai sus:
- initial se desfunda subsolul - cost aprox. 200-300 lei;
- se spala subsolul;
- se inlocuiesc piesele lipsa sau defecte;
- daca instalatia functioneaza bine, se mai fac lucrari de ancorare a conductelor in asa fel incat acestea sa aiba panta necesara scurgerii apelor uzate;
- se igienizeaza subsolul, dezinsectie, deratizare;
Avand in vedere ca acest subsol este destul de mic, eu zic ca suma totala, necesara ar fi de 500-600 lei - functie de cum negociati cu instalatorul.
Dupa efectuarea reparatiei, se incuie subsolul si nimeni nu mai intra in subsol, decat in cazuri de verificare sau de avarii. Cum il pastrati, asa o sa-l aveti!
Referitor la:
... eu creed ca Asociatia la care platesc canalizarea e datoare sa repare tevile de la subsol.
Sigur ca toata reparatia sa fie facuta prin as. prop. pentru ca costurile sa fie repartizate fiecarui proprietar, proportional cu cota-parte indiviza de proprietate.
Atentie la angajarea instalatorului pentru ca in final sumele pe care va trebui sa le achitati depind de aceasta chestiune.
Oamenii au sa puna bani dupa repartizarea cheltuielilor pe lista de plata si nu daca vor sau nu. Nu vor sa se implice, as. prop. poate chema DSP-ul si atunci pe langa cei 500-600 lei o sa mai fie nevoie de tot cam atat pentru achitarea amenzii!
Succes!