avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 487 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii de proprietari / ... Beci insalubru
Discuție deschisă în Asociaţii de proprietari / locatari

Beci insalubru

Buna ziua!
Sunt locatara intr-un bloc cu patru scari,iar in scara mea sunt ; 15 apartamente din care 6 locuite.Avem asociatie de propietari si am cerut ajutorul asociatiei care a justificat ca nu are bani.Am chemat un specialist iar el a spus ca trebuie reparate scurgerile si golit beciu iar aceasta treaba costa 2000 ron .
,,Subsol insalubru, inundat cu dejectii, iar apa este, adinca de un metru iar scara miroase infernal,e plin de tantari si sobolani ,,,
In cazul acesta cum unde pot apela sa solicit specialist care sa confirme ca trebuie dezinfectat si deratizat si curatat subsolul deoarece consider ca traim intr un focar de infectie si sa oblige locatarii sa plateasca reparatile.
Ultima modificare: Miercuri, 14 Iunie 2017
eu1982, utilizator
Cel mai recent răspuns: eu1982 , utilizator 19:30, 16 Iunie 2017

Doamna, deci pana la urma beci=subsol, da? Ce to ii trageti cu beciul - de fapt huie forumul de-atatea beciuri, cand colo trebuie sa se vorbeasca doar de subsoluri...
Pe de alta parte, as. prop. trebuie sa cheme doar 1 persoana care se cheama instalator. Acest om, inspecteaza subsolul si il desfunda cu mijloace specifice, il curata/spala, repara ce are de reparat, apoi la subsol se procedeaza la o dezinsectie si deratizare.
Trebuie sa fiti atenti daca fiecare scara din cele patru cate ziceti ca are blocul dvs. este separata cu subsolul, adica nu aveti un subsol comun pentru ca instalatorul trebuie sa le faca pe toate.
In cazul in care este vorba doar de un singur subsol, costul exprimat de dvs. este prea mare. Este infundata basha. Trebuie desfundata ca sa plece apa, apoi se spala ca sa se poata lucra si repara.
Dupa toate astea trebuie sa luati masuri sa nu se mai repete - adica civilizati poporul sa nu mai arunce in buda tot felul de obiecte, resturi de mancare, spalatoare si mai ales preafrumoasele "servetele umede", care pe langa faptul ca sunt oarecum si parfumate, mai sunt si insolubile, proprietate care le face sa se agate de tot felul de alte alea pe care le arunca oamenii, astfel ca se produc adevarate dopuri pe conductele de evacuare...
Da intradevar discut despre subsol,care este inundat si a venit instalatorul care a spus ca toate coturile de la wc si bucatarie sunt sparte la noi in scara in subsol.Sunt disperata deoarece nu pot convinge oameni sa puna bani s reparam subsolul .Subsolul este separat de celalate scarii .Imi doresc un sfat eu creed ca Asociatia la care platesc canalizarea e datoare sa repare tevile de la subsol.
Ultima modificare: Joi, 15 Iunie 2017
eu1982, utilizator

Da. Ce trebuie sa mai stiti:
Un cot pentru o teava de 110 mm costa cam 10 lei. Aveti 4-5 coloane, deci 4-5 coturi:
Din cate stiu. coloanele de la bucatarii se "inţeapa" in coloanele de 110, deci nu ar mai fie nevoie de alte coturi, insa depinde cum este instalatia la dvs.
Repet ce v-am spus mai sus:
- initial se desfunda subsolul - cost aprox. 200-300 lei;
- se spala subsolul;
- se inlocuiesc piesele lipsa sau defecte;
- daca instalatia functioneaza bine, se mai fac lucrari de ancorare a conductelor in asa fel incat acestea sa aiba panta necesara scurgerii apelor uzate;
- se igienizeaza subsolul, dezinsectie, deratizare;

Avand in vedere ca acest subsol este destul de mic, eu zic ca suma totala, necesara ar fi de 500-600 lei - functie de cum negociati cu instalatorul.
Dupa efectuarea reparatiei, se incuie subsolul si nimeni nu mai intra in subsol, decat in cazuri de verificare sau de avarii. Cum il pastrati, asa o sa-l aveti!
Referitor la:
... eu creed ca Asociatia la care platesc canalizarea e datoare sa repare tevile de la subsol.

Sigur ca toata reparatia sa fie facuta prin as. prop. pentru ca costurile sa fie repartizate fiecarui proprietar, proportional cu cota-parte indiviza de proprietate.
Atentie la angajarea instalatorului pentru ca in final sumele pe care va trebui sa le achitati depind de aceasta chestiune.
Oamenii au sa puna bani dupa repartizarea cheltuielilor pe lista de plata si nu daca vor sau nu. Nu vor sa se implice, as. prop. poate chema DSP-ul si atunci pe langa cei 500-600 lei o sa mai fie nevoie de tot cam atat pentru achitarea amenzii!
Succes!
Multumesc frumos pentru informatie !
Voi merge Luni si voi cere ajutorul asociatei in scris desi ultima oara mi-au spus ca nu au bani.Iar daca nu vad nici un ajutor voi face sezizare Marti la Primarie.
Multumesc !!!

Ultima modificare: Vineri, 16 Iunie 2017
eu1982, utilizator

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Refulare canalizare coloana bloc. solutii PopClaudiaStela PopClaudiaStela Buna seara. V-as ruga sa-mi sugerati idei de rezolvare a problemei mele si va multumesc anticipat celor care ma veti ajuta. Locuiesc intr-un apartament de doua ... (vezi toată discuția)
Modificarea coloanei de scurgere Larrry Larrry Buna ziua, Locuiesc intr-un bloc de 10 etaje, la etajul 1 si intr-un singur an (de cand locuiesc aici) mi-a refulat apa de la bucatarie de cel putin 5 ori, si ... (vezi toată discuția)
Reparatii la instalatia de canalizare din subsolul blocului marinsandu marinsandu Buna seara! Va rog sa ma scuzati daca sunt prea insistent cu problemele pe care le ridic ,dar traiesc intr-o comunitate imposibila, nu din cauza neajunsurilor ... (vezi toată discuția)