avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 228 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii de proprietari / ... Refulare canalizare coloana bloc. Solutii
Discuție deschisă în Asociaţii de proprietari / locatari

Refulare canalizare coloana bloc. Solutii

Buna seara. V-as ruga sa-mi sugerati idei de rezolvare a problemei mele si va multumesc anticipat celor care ma veti ajuta. Locuiesc intr-un apartament de doua camere, situat la etajul 1 al unui bloc cu opt etaje. La parterul blocului functioneaza o scoala de soferi, iar spatiul respectiv a fost recent amenajat in acest scop (cu canalizare separata). Vecinii de deasupra mea sunt total lipsiti de bun simt si isi deverseaza resturile de mancare in vasul de toaleta. Acestea formeaza in beci dopuri pe conducta de canalizare, in beci (unde traseul conductei are coturi), iar apoi aceasta se umple si refuleaza in locuinta mea. Pana in prezent am fost pe faza, din fericire nu am avut pagube, ci doar neplacerea de a curata baia de te miri ce. La rugamintea mea adresata lor, de a nu utiliza coloana pana la desfundare, au raspuns numai cativa, iar altii si-au vazut mai departe de tabieturi ca si cand nu ar fi avut cunostinta de cauza. Noi nu suntem asociatie de proprietari, dar avem o vecina care face pe administratoarea. M-am gandit sa-mi asigur locuinta, dar intampin dificultati, deoarece firmele de asigurari despagubesc doar un eveniment pe an (asa mi-au spus). Daca reusesc o asigurare, firma recupereaza prejudiciul de la toti cei care utilizam coloana? Va dati seama ca nu se poate gasi vinovatul... Va rog sa ma ajutati cu eventuale solutii juridice in acest caz.
Cel mai recent răspuns: elga50 , moderator 23:59, 24 August 2015
Sugestii ce pot fi solutii:
- Discutati cu vecinii si infiintati-va asociatie de proprietari
- Mergeti la o firma de asigurari si faceti asigurare; sa recomand sa nu le spuneti ca aveti probleme cu instalatia ci ca va asigurati apartamentul pentru furt, inundatii... preventiv asa cum fac din ce in ce mai multi.

Va multumesc pentru raspuns, dar daca se intampla lunar si mie imi acorda despagubire doar o data pe an?
1. Daca aveti acces in subsol, mergeti cu administratora si desfaceti capacele de pe coloana orizontala de canalizare (nu le mai puneti la loc). In felul acesta, atunci cand se infunda, va deversa in subsol si dv. veti trai oarecum fericit. Curatenia o va face omul de la punctul 2.

2. Angajati un om, inzestrati-l cu un "sarpe" mai pricopsit, omul sa fie din bloc ar fi cel mai bine, ca in schimbul unui pesches, strans de la vecini, la 1-2 saptamani sa intre in subsol, sa bage "sarpele" pe coloana si sa desfunde preventiv. Va avea de lucru cu siguranta.
Acelasi om sa dea la o parte capacul canalului din exteriorul blocului (din cele doua guri de canal cel mai apropiat de cladire este al blocului, cel mai indepartat este al furnizorului de apa-canal) si sa-l controleze sa nu fie infundat.
Mi-ati oferit sugestii tehnice valoroase. Azi voi scoate capacul. Juridic pot face ceva?
Ce inseamna juridic?
Adica vreti sa actionati pe cineva in instanta, presupun.... Aveti nevoie de vinovati, probe clare, martori, etc. Aveti asa ceva?
.........................
Incercati simplificarea instalatiei din subsol, ma gandesc ca se pot elimina acele coturi. Trebuie adus un specialist, explicati necazurile si omul va ofera solutii.
Ma gandesc si la montarea unei supape de sens unic in casa dvs. (una la baie, una la bucatarie). Acest lucru va fereste de neplacerea deversarilor despre care povestiti.
Eliminarea capacelor de la conducte rezolva problema deversarilor, insa daca nu angajati un nene care sa faca periodic spalarea subsolului, atunci o sa reclamati mirosuri insuportabile provenite din subsol. Vecinii dvs. sunt oraseni mai noi? Nu suporta macar niste discutii/sfaturi? Poate nu stiu ce sa faca cu resturile alimentare...

Alte discuții în legătură

Imi iese wc-ul in casa! ralucarrie ralucarrie Buna ziua!Am si eu o problema grava,stau la bloc si din data de 12 noiembrie 2011mi se infunda canalul de scurgere principal,imi iese in casa toata ... (vezi toată discuția)
Modificarea coloanei de scurgere Larrry Larrry Buna ziua, Locuiesc intr-un bloc de 10 etaje, la etajul 1 si intr-un singur an (de cand locuiesc aici) mi-a refulat apa de la bucatarie de cel putin 5 ori, si ... (vezi toată discuția)
Inundatie/refulare - probleme subsol enisirin enisirin Buna ziua.Locuiesc la parterul unui bloc.si am rugat de cateva ori dupa ce am fost inundata prima data - cu rezultatul refularii tevii de scurgere de la ... (vezi toată discuția)