Buna ziua! De cateva luni avem o problema cu tevile de scurgere din subsolul blocului. Am fost la asociatia de proprietari de care apartinem, asociatie care are angajati 2 instalatori, carora le platim salariu lunar. Am vorbit cu administratorul, iar raspunsul lui a fost: reparatia va costa 3500lei. Cum nu a fost foarte explicit, avand in vedere ca avem un fond de reparatii, platit lunar la asociatie, si vorbind cu vecinii, am cautat o varianta mai ieftina. Piesele nu sunt foarte scumpe(500-600 lei), insa ne mira faptul ca instalatorii au cerut bani pentru lucrare, deoarece au contract de munca si sunt platiti lunar. E vorba de o reparatie din spatiul comun al blocului. Va multumesc.
Intrebati daca nu e normal ca cei 2 instalatori sa faca lucrarea si sa nu mai ceara bani in plus fata de salariu.
Depinde:
- daca au contract de munca sau prestari servicii?
- ce atributii, ce activitati sunt inscrise in contract / fisa postului?
Daca, de exemplu, ei sunt angajati numai sa monitorizeze instalatiile blocului, iar la caz de avarie sa repare, dar contra cost manopera, atunci s-ar explica de ce se cere bani si pentru manopera.
Interesati-va ce scrie in contract, in fisa postului, eventual, si cu cat sunt platiti lunar.
Beci insalubru
eu1982
Buna ziua!
Sunt locatara intr-un bloc cu patru scari,iar in scara mea sunt ; 15 apartamente din care 6 locuite.Avem asociatie de propietari si am cerut ... (vezi toată discuția)
Fond reparatii
frezii
Buna ziua.La noi in bloc(4 etaje)s-au schimbat tevile de la calorifere de la parter la etajul patru ,fiecare proprietar platind individual mesterului ... (vezi toată discuția)