Buna.Administratorul firmei nu are semnatura digitala.Asociatul unic poate semna declaratiile fiscale,cereri restiture concediu medical.?Poate semna asociatul unic cererea pentru somaj tehnic pentru ajofm cu semnatura digitala??Se poate face o hotarare prin care asociatul sa semneze electronic pentru fima??Multumesc
Eu totalizez 20 ore pe zi......Intr-o ora imi pot face treaba la 3 srl ,nu trebuie sa ma deplasez ci am acces direct pe calculatorul firmei de acasa de la mine prin intermediul informaticii de azi.Intr-o ora pot sa rezolv treaba in 3 locuri .Eu as putea avea probleme??????????Daca ma ia cineva la intrebari ce temei legal pot invoca ca am dreptul sa muncesc....atitea ore??
Dar daca vin cei de la Inspectia muncii si ma intreaba de ce am 20 ore pe zi??????? sa le spun ca salariile sint enorm de mici si la pensie nu voi avea decit bani de o paine si sunt nevoita sa .....muncesc cu contracte ca sa am venituri???
Buna.Am avut un angajat la firma angajat in 20.10.2016.Mi-a facut cerere cfs a dua zi pina in 28.10 apoi mi-a trimis pe email cererea de desfacere contract de munca incepind cu 28.10.2016.Neffind in localitate si neavind nici o persoana desemnata pt aceasta,am operat in revisal desfacerea contractului de munca cu data de 04.11.
Cum procedez cu zilele din28.10 si pina in data de 04.11????Nu coopereaza sa faca alta cerere de cfs si nici nu a lucrat nici o zi!
Pentru contractele partiale,vechimea in studii se calculeaza ca si la vechimea in munca,adica aferent celor 2 ore lucrate sau se raporteaza la perioada calendaristica,ani calendaristici Pt 1 ani calendaristic lucrat cu 2 ore vechimea este de 3 luni .Vechimea in studiie 1 an sau 3 luni???
Cum se calculeaza vechimea in munca la contractele cu timp partial?
Potrivit prevederilor art. 16 alin. (4) din Legea 53/2003 - Codul muncii, republicata, munca prestata in temeiul unui contract individual de munca constituie vechime in munca. Asadar, vechimea in munca este acea perioada in care salariatul a prestat munca in temeiul unui contract individual de munca.
Totodata, Codul muncii statueaza in cadrul art. 106 faptul ca salariatul incadrat cu contract de munca cu timp partial se bucura de drepturile salariatilor cu norma intreaga, in conditiile prevazute de lege si de contractele colective de munca aplicabile.Drepturile salariale se acorda proportional cu timpul efectiv lucrat, raportat la drepturile stabilite pentru programul normal de lucru.
In lumina acestor prevederi legale rezulta ca, in ceea ce priveste vechimea in munca leguitorul nu a distins intre contractul individual de munca cu norma intreaga si cel cu timp partial, subliniind chiar faptul ca salariatul incadrat cu fractiune de norma se bucura de aceleasi drepturi ca si salariatul incadrat cu norma intreaga.
Drepturile salariale se acorda proportional cu timpul efectiv lucrat.
In concluzie, vechimea in munca este aceeasi si pentru un contract individual de munca cu timp partial de 2, 4, 6 ore si pentru contractul individual de munca cu norma intreaga?????