avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 630 soluții astăzi
Forum Activitate MYK272est

Activitate MYK272est

Au trecut cele 30 zile de la motivare și nu s-a făcut apel. Cum pot proceda pentru a avea pe sentința acea ștampilă ce specifică că e definitivă? Nu sunt in țară, poate cineva să facă acest lucru pentru mine, sau se poate trimite prin poștă?
Va mulțumesc!
Buna ziua!
Am avut la judecătorie un dosar, ordonanța președințială pt suplinire acordul tatălui pt pașaport minor, pt a merge în Spania cu mama, perioada 21-25 februarie. Dosar depus în data de 2 decembrie, primul termen 19 decembrie, al doilea termen 16 ianuarie, pt audierea martorilor, iar pronunțarea, 17 ianuarie unde se respinge acțiunea că nefondata. Am aflat că se respinge acțiunea, sunând la arhiva judecătoriei,pentru ca dosarul nu apare pe portal. Termenul pt apel era de 5 zile de la pronunțare, am declarat apel în data de 22 ianuarie, dar astăzi am aflat că dosarul nu este trimis la tribunal, pt că domnul judecător nu a motivat încă sentința. Bineînțeles că la cum decurg lucrurile la judecătoria și tribunalul PIATRA NEAMȚ,nu o sa fie timp sa se mai judece dosarul până pe data de 21 februarie când eu am bilet de avion și cer suplinire acord pt călătorie cu minorul.
As vrea sa știu ce as putea face, sau către ce instituție să mă adresez pt aceasta nedreptate, pentru ca așa o consider?
Înțeleg că e greva, că magistrații, grefierii, etc. au nemulțumiri, dar totuși e un dosar pe urgență și dacă noi că părți în dosare avem niste termene de respectat, judecătorii de ce nu au și ei? Sau daca au, de ce nu le respecta?
Nu mi se pare normal că eu sa cheltuiesc peste 5000 de lei cu avocați, bilete avion, etc și un judecător sa nu fie capabil sa motiveze o sentință respinsa că nefondată in 3 săptămâni, mai ales că e ordonanță președințială!
Va rog să-mi spuneți dacă există ceva ce eu as putea face? Mulțumesc!
Bună ziua!
Daca instanta a dispus domiciliul minorului la domiciliul mamei in străinătate și nu în România așa cum fusese stabilit la divorț,mai este nevoie procura de la tată pt a ieși mama și minorul din tara? Dar pașaport se poate face in baza aceleiași sentințe sau trebuie acordul tatălui?
Va mulțumesc pentru orice răspuns îmi puteți oferi!
Sunt eu in tara! Tocmai de aceea am si deschis procesul, pt a putea iesi din tara cu minorul pt ca tatal nu vrea sa dea acord la notar.
Am sa mai incerc cu cereri... Va multumesc de raspunsuri!
Buna ziua!
As dori sa stiu ce pot face ca sa primesc cat mai repede o sentiinta pronuntata deja din Mai anul trecut? Precizez ca e o sentiinta pe un dosar civil, pt autoritate exclusiva minor si stabilire domiciliu minor in strainatate, castigata de mine (mama), dar as vrea sa o primesc sa vad daca tatal va face apel sau ce mai urmeaza.
Am depus doua cereri de urgentare comunicare, una in luna Iulie si alta in luna Septembrie... oare chiar nu se iau in considerare?! ce altceva as mai putea face pt comunicarea sentiintei?
Va multumesc pt orice raspuns mi-ati putea oferi!
E o sentinta pronuntata la Judecatorie, cu cale de atac apelul si e civil avand ca motiv custodie si domiciliu minor. Procesul e deschis din Noiembrie 2016, sentinta pronuntata in 4 Mai 2018 si ma surprinde ca dureaza atat sa se motiveze... se mai spune ca se tine cont de interesul superior al minorului...
Bine ca noi trebuie sa respectam :-(
Buna ziua!
Intrebarea mea este care ar fi timpul in care ar trebui sa primesc sentinta motivata prin posta, tinand cont ca aceasta s-a pronuntat la data de 4.05.2018?
Mentionez ca am depus si doua cereri de urgentare a motivarii, una in luna iulie si una in septembrie. Mi se pare totusi cam mult faptul ca au trecut aproape 5 luni si nu am primit nimic... stiu ca a fost si vacanta de vara, dar nu ar trebui sa aiba un termen in care judecatorii sa motiveze sentintele si acestea sa fie comunicate partilor?
Va multumesc! O zi buna!
Răspuns la discuția Cum procedez?
Multumesc de raspuns!
Da inteleg ca copilul sufera, si toata lumea se pricepe sa spuna ca sa ne intelegem... Si as face-o cu mare drag, dar din pacate nu am cu cine ma intelege sau sa ma pun deacord in ceea ce priveste copilul. (de aceea am si ajuns in tribunal pt custodie). Tatal cand are programul de vineri seara la ora 18 si ma anunta dimineata la ora 8, printr-un sms. ca o sa vina, dar...nu stie ora, ca are servici. Apoi se face ora 17:30 si il intreb iarasi eu, daca vine, raspunsul fiind acelasi, ca nu stie si ca o sa incerce sa ma anunte cu o ora inainte sa vina. Bun, pana aici nu ar fi o problema, cu toate ca eu nu pot sa-mi fac un plan, pt ca nu stie niciodata daca o sa respecte ora de preluare, decat cu o jumatate, maxim o ora, inainte sa vina. Problema e ca poate spune la ora 17:30 ca o sa vina dupa copil la ora 18:30 si la ora 18 sa vina si sa cheme si politia la domiciliul meu, cum ca eu nu respect sentinta si nu am copilul pregatit la ora 18 (pt ca a mai facut acest lucru) Deci cum sa fac sa ajung la un acord?!
Intrebarea mea este daca data 1 a lunii este intr-o zi de sambata sau duminica, se poate considera primul weekend din luna acea zi/zile?
Va multumesc de un raspuns concret!
Răspuns la discuția Cum procedez?

CLAUDIU LASCOSCHI a scris:

El are dreptul cum scrie in hotarare.
Dar va puteti intelege amiabil.

Da, si in hotarare scrie primul si al treilea weekend al fiecarei luni. Daca sambata e data de 1 a lunii si duminica 2, nu este acesta considerat primul weekend al lunii?!
Daca timp de 2 ani a venit si l-a luat pe data de 1 daca a fost sambata sau duminica, de ce acum ar trebui sa preia copilul al doilea weekend? Sau pe data de 29, 30 sau 31 al lunii prececente?! Atunci nu mai este primul weekend, parerea mea...
Oricum toate aceste lucruri le face pt sicana fata de mine. Cand a primit acest drept de vizita avea copilul 1'7 luni si nici nu-l cunosrea pt ca nu a vrut sa-l vada.... A luat copilul atunci doua saptamani in vacanta de vara, apoi a plecat din tara pana a vazut ca are iar proces. Numai tata nu poate fi numit. I-a copilul, nu sta cu el, il lasa cu bunica sau alti doi verisori de 7 si 5 ani, ca el merge la munca de la 5 la 19... Iar in weekendurile in care trebuie sa il ia la 18 vinerea niciodata nu respecta ora pt ca e la munca si nu termina la timp...stau cu copilul pregatit de la ora 18 ca vine tata sa-l ia, si el face ce vrea... Din pacate asa e justitia in Romania...