Ceea ce am vrut eu sa subliniez(dar se pare ca nu m-am facut inteleasa) este ca Ministerul a trimis Instantei, pentru 2 dosare diferite, adeverinte de venit in care veniturile nete difera pentru cele 2 luni (decembrie si ianuarie, singurele luni care apar in ambele adeverinte) .
Observam cu surprindere ca pensia alimentara a fost stabilita in functie de venitul pe luna ianuarie din adeverinta depusa la dosar, venit pe care l-am considerat corect. Insa in adeverinta depusa in dosarul care se afla acum pe rol, venitul pe luna ianuarie este mai mare, de unde deduc ca a fost stabilita o pensie alimentara incorecta. Oricum nu se mai poate face nimic. Imi pun insa mari semne de intrebare daca venitul la care a fost calculata acum actuala pensie alimentara, evident redusa, este intradevar cel real. Culmea este ca veniturile uterioare, februarie si martie, daca tot doriti sa fac referire la ele, sunt mai mari decat cele pe luna ianuarie,luna in functie de care s-a calculat pensia. Dar degeaba am cerut calcularea pensiei in cota procentuala raportata la venitul net , pentru ca instantele bucurestene nu agreaza aceasta posibilitate. Oricum mi se pare trist ce se intampla in tara asta. Din adeverintele depuse la dosarul pt majorarea pensiei alimentare reiesea ca in lunile august -decembrie2008, a castigat venituri nete in medie de 14000 RON. Totusi pensia a fost stabilita luindu-se in calcul doar venitul din luna ianuarie, cel micsorat, pe motiv ca s-au taiat sporurile functionarilor publici. Si instanta a stabilit o pensie de 600 RON. Iar acum instanta a stabilit reducerea acesteia la 450 RON, pe motiv ca nu mai are functie de conducere si tinand cont doar de venitul pe luna aprilie(pentru ca asa a solicitat el) desi functia nu o mai detine din martie iar salariul pe lunile martie a fost mai mare. Voi face recurs dar simt ca in zadar.
Buna ziua,
In luna ianuarie am intentat proces fostului sot pentru majorarea pensiei alimentare. La calcularea pensiei alimentare s-a luat in considerare adeverinta de salariu pe luna ianuarie ci nu media pe ultimele 6 luni( fostul sot facand dovada ca nu mai dobandeste acele venituri). Cererea a fost admisa si a ramas definitiva.
In luna iunie fostul sot a intentat el actiune pentru reducerea pensiei alimentare. Cererea a fost admisa, acum intentionez sa fac recurs.
In ambele procese instanta a solicitat institutiei unde lucreaza adeverinte cu veniturile realizate pe ultimile 6 luni. Intrucat procesele s-au derulat la intervale apropiate, pentru lunile decembrie si ianuarie exista adeverinte de venit depuse la ambele dosare. Spre stupoarea mea, pentru ambele luni veniturile nete difera in cele 2 adeverinte (sunt diferente semnificative de ordinul sutelor de lei noi) desi sunt semnate de aceleasi persoane. Mai mult, venitul net pentru luna ianuarie din adeverinta care a fost luata in considerare la majorarea pensiei alimentare este mai mic decat venitul net pentru aceeasi luna declarat in adeverinta depusa la dosarul ulterior. Ce as putea face pentru a face dreptate? Ma pot lupta cu morile de vant? Mentionez ca nu este vorba de un simplu SRL ci de un Minister in cadrul caruia fostul sot a detinut functie de conducere in departamentul juridic.
Multumesc
Asa ma gandeam si eu. Multumesc pt. timpul acordat.
Da, este un punct de vedere. Este insa putin probabil ca vom ajunge la un armistitiu intrucat tocmai a intentat proces de reducere a pensiei alimentare. Instanta a solicitat totusi adeverinta de la locul de munca pe ultimile 6 luni si s-a dovedit ca avea un castig in medie de 14000 ron in conditiile in care platea pensie alimentara de 600 ron (negociata ca la taraba pt a evita sa-l dau in judecata).
Am intrebat daca tatal poate solicita neplata pensiei alimentare pentru ca daca exista aceasta posibilitate, cu siguranta ca o va face.
Multumesc
Multumesc inca o data. Tatal nu are stabilit un program de vizitare, desi se intalneau periodic cam o data la interval de 2 luni. Tatal poate solicita neplata pensiei alimentare?
Multumesc pt. raspuns.Sunt de acord. Tatal fetei poate crea probleme?
(Iar titlul corect trebuia trecut Copil stabilit in strainatate fara parinti. Poate fi interpretat:))
Buna ziua,
Fiica mea in varsta de 14 ani imi este incredintata mie spre crestere si educare prin hotarare de divort definitiva si irevocabila. Ea se afla acum in vacanta la sora mea in Spania. Doreste sa ramana acolo pentru continuarea scolii. As dori sa stiu ce implicatii juridice are acest fapt si care sunt formalitatile legale ce trebuie intocmite in acest scop.
Multumesc anticipat.
Buna ziua,
Intrucat sunt singura angajata cu apartament in proprietate, seful meu imi sugereaza sa inchei cu colegele mele contracte de comodat pentru ca ele sa se poata constitui in PFA. Va rog mult sa imi spuneti ce presupune un astfel de contract, eventual care sunt riscurile la care ma expun. Asociatia de proprietari poate sa se opuna acestui lucru? Multumesc anticipat.
Buna ziua
In urma decesului bunicilor mei, casa acestora + terenul aferent au ramas mostenirea celor 2copii, unul fiind tatal meu. Sora tatalui solicita o suma de bani pentru a ceda partea sa din mostenire dar nu doreste incheierea unui contract de vanzare-cumparare ci doreste sa doneze partea sa din mostenire tatalui meu, printr-un act de donatie la notar , pentru a evita plata impozitului catre stat.
Tatal meu intentioneaza sa ii dea suma de bani ceruta, urmand sa incheie apoi actul de donatie la notar.
Intrebari:
Actul de donatie poate fi atacat de nepoata tatalui(fiica surorii) sau de cumnatul tatalui (sotul surorii)?
Banii trebuie dati cu martori sau cu chitanta de mana?
Multumesc anticipat pentru raspuns