avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1897 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Probleme juridice în afaceri - ... contract de comodat
Discuție deschisă în Probleme juridice în afaceri - contracte între profesionişti

contract de comodat

Buna ziua,

Intrucat sunt singura angajata cu apartament in proprietate, seful meu imi sugereaza sa inchei cu colegele mele contracte de comodat pentru ca ele sa se poata constitui in PFA. Va rog mult sa imi spuneti ce presupune un astfel de contract, eventual care sunt riscurile la care ma expun. Asociatia de proprietari poate sa se opuna acestui lucru? Multumesc anticipat.
Cel mai recent răspuns: Dan Cozma , Consilier juridic 11:33, 23 Iulie 2009
Cam putine detalii.

oricum, comodatul inseamna, pe langa folosinta gratuita, un contract. De care partile sunt tinute, chiar daca actul are un alt scop. Pana la dovedirea simulatiei, riscati sa va treziti ca acele colege vor invoca existenta contractului pentru a utiliza efectiv apartamentul.
La Registrul Comertului se cere si acordul Asociatiei de proprietari si al proprietarilor invecinati cu apartamentul respectiv, care pot sa-si dea, sau sa nu-si dea, acordu,l in functie de specificul activitatii care se va desfasura in spatiul respectiv.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

"prima casa" - sediu pfa maria192010 maria192010 Am cumparat un apartament cu programul \"Prima Casa 2009\". Intentionez sa devin PFA cu sediul social pe adresa apartamentului cumparat prin acest program. ... (vezi toată discuția)
Acordul asociatiei de proprietari dintr-un bloc, al vecinilor si al coproprietarului locuintei pentru inregistrarea unui s.r.l. la registrul comertului din romania. claudiu07 claudiu07 Buna ziua! Va rog frumos sa ma lamuriti daca este nevoie obligatoriu de acordul asociatiei de proprietari din blocul in care locuiesc, al vecinilor de ... (vezi toată discuția)
Sediul unei firme comerciale Adreea_Armanu Adreea_Armanu Buna ziua! As dori sa stiu la riscuri se expune o persoana care da voie unor alte persoane sa-si faca sediu principal pe proprietatea sa! Ce ar trebui inchiat ... (vezi toată discuția)