avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 782 soluții astăzi
Forum Activitate proprietarapartament

Activitate proprietarapartament

Discuție Traditional
Buna ziua,
Am o intrebare cu privire la folosirea termenului "traditional" in meniul din restaurante ( de ex. "coaste de porc traditionale"). In lumina legislatiei privind produsele traditionale este necesara certificarea acestora de catre Ministerul Agriculturii (am gasit Ordinul nr. 724/1082/360/2013 privind atestarea produselor tradiționale).
Putem folosi in continuare denumire precum "Blat Traditional", "Coaste Traditionale" in meniul din restaurant avand in vedere faptul ca, nu vorbim de produse traditionale in sensul legislatiei de mai sus?
Intrebarea vine in urma unui control ANPC care sustine ca nu mai putem folosi termenul "traditional"

Multumesc frumos,
Răspuns la discuția Plangere furt politie
Multumesc frumos,
Pentru fapta de furt calificat ( sunt inregistrari video pe timp de noapte) in baza carui articol se intemeiaza plangerea? Plangere sau plangere prealabila? Multumesc frumos
Buna ziua, pentru fapta de furt pe baza carui articol se intemeiaza cererea? Cel pentru plangere sau plangere prealabila? Fapta a fost savarsita si pe timpul noptii( sunt inregistrari video drept dovada) deci este furt calificat. Multumesc frumos,
Buna ziua,
As dori sa stiu cum pot actiona in urmatoarea situatie:
Am efectuat o rezervare pe booking cu o zi anterioara cazarii propriu-zise. Pentru rezervare NU au fost necesare datele cardului credit/debit. A doua zi nu am mai ajuns la hotel si nici nu am anulat rezervarea ( era mentionata o taxa de 100% din valoarea unei nopti de cazare in caz de anulare).
Ulterior, pe contul booking imi apare ca nu m-am prezentat ( fapt corect), iar cei de la booking mi-au trimis un e-mail de confirmare/infirmare.
As dori sa confirm faptul ca nu m-am prezentat la hotel, insa cel mai probabil imi vor percepe taxe ( probabil ma vor contacta pentru plata, dat fiind faptul ca nu au datele cardului pentru a retrage direct penalitatile)
Cum s-ar putea indrepta hotelul impotriva mea in aceasta situatie? Cum as putea evita plata penalitatilor?

Multumesc anticipat,
Răspuns la discuția Hol acces in bloc blocat
Va multumesc pentru indrumari!
Buna ziua,
As dori sa ma indrept impotriva asociatiei de proprietari din care fac parte, insa nu cunosc care sunt caile legale pe care le pot urma. Problema consta in faptul ca, una dintre intrarile in bloc ( doua sunt in total), este blocata de proprietarul apartamentului de la parter si transformata in boxa. Din pacate, administratorul si/sau presedintele asociatiei nu doresc sa faca nici un demers pentru redeschiderea spatiului de acces.
Revin cu rugamintea, de a ma indruma in acest demers.

Multumesc anticipat,