Gradul maxim de indatorare la institutii nonbancare ! Am girat o persoana la un CAR pentru un credit de consum, fara sa fiu informat ca persoana respectiva mai contractase un credit la alta institutie bancara. Persoana are un venit net lunar de 2500 ron iar CAR-ul i-a acordat un credit cu rata lunara 800 ron chiar daca mai avea in derulare un credit cu rata de 700 ron. Legal putea sa i se acorde creditul daca avea un grad de indatorare peste 50% din venituri? Mi s-a explicat ca i-au acordat creditul pentru ca are un codebitor si trei giranti.
Girantii nu trebuiesc informati de catre ofiterul de credit in momentul in care semneaza actele in cazul in care persoana pe care intentioneaza sa o gireze mai are un alt credit bancar facut? Are aceasta obligatie ofiterul de credit sau poate sa omita aceasta informatie la semnarea documentelor? Am primit aceasta informatie ulterior,dupa ce persoana girata a devenit rau platnica la solicitarea noastra,a girantilor.
Cand faci un credit de nevoi personale la un CAR trebuie sa precizezi in contract scopul in care cheltuiesti banii imprumutati sau poti sa faci un imprumut fara sa declari un scop(achizitie auto,renovari locuinte...) si sa joci banii la pacanele? Sunt girant intr-un credit CAR iar cei care au acordat imprumutul imi spun ca nu l-au intrebat pe titularul creditului in ce scop cheltuieste banii contractati. Este legal un astfel de contract de credit?
Am girat impreuna cu alte persoane un coleg de serviciu pentru un credit la CAR. Persoana girata a inceput sa nu-si plateasca ratele de cand a primit creditul acum cateva luni in urma ,el ne fiind in incapacitate de plata. Ce masuri preventive putem lua pentru a nu ajunge in situatia de a-i plati noi ratele(plus penalitatile) din postura de giranti? Precizez ca una dintre persoanele mentionate este codebitor/coplatitor. Are obligatii diferite comparativ cu ceilalti giranti?
Astazi am primit in posta instiintare semnata de un agent constatator cnadnr,semant in original cu pixul un plic in care am gasit un proces verbal contraventie intocmit in 16.08.2016 cum ca tata a fost surprins circuland fara rovinitea in data de 21.02.2016(nu am vorbit cu tata ca nu este in tara ,nu stiu daca a platit sau nu rovinieta la vremea respectiva), documentul este semnat de catre un agent constator de la 'cestrin'.Semnatura este o copie serox in care se explica faptul ca autoturismul cu numarul xx.... a fost surprins circuland fara rovinieta la data de 21.02.2016. Este in litera legii sa se intocmeasca proces verbal constatare dupa 7 luni? Maine ma duc sa platesc amenda dar vreau sa stiu daca este leagl sa primesc o pagina trasa la serox despre o contracevtie dupa 7 luni de zile de la comiterea faptei.