avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 2132 soluții astăzi
Forum Activitate wasil

Activitate wasil

Bună ziua,

Numele meu este Diana, și sunt în procesul de înființare a unei Persoane Fizice Autorizate (PFA). Locuiesc într-un apartament închiriat și intenționez să schimb destinația unei părți din acest spațiu de locuit pentru a desfășura activitatea PFA-ului. Am obținut deja consimțământul vecinilor si contractul de comodat cu proprietarul apartamentului, însă președintele asociației de proprietari îmi solicită să aduc cererea de acord înregistrată la notar.

Întrebările mele sunt următoarele:

Este legală cerința președintelui asociației de proprietari de a avea acordul asociației înregistrat la notar pentru schimbarea destinației unui spațiu de locuit în spațiu pentru desfășurarea activității PFA?

În cazul în care președintele asociației impune condiții nejustificate sau excesive, care sunt drepturile mele și ce cale de atac am la dispoziție?
Va multumensc.
Multumesc pentru raspuns.

Nu sunt sigur ca am inteles, creditorul fiind o banka? Sa inteleg ca pagubitul va fi despagubit initial de catre o banca careia eu apoi va trebui sa-i platesc?
Mentionez ca nu am proprietati pe numele meu oricum, vreeam doar sa evit alte complicatii.
Buna ziua,
In urma unei fapte de distrugere de bunuri , instanta ma obliga sa despagubesc persoana pagubita. Aproximativ 3000 de lei.
As dori sa stiu daca pot plati aceasta despagubire in rate, si care este suma minima care o pot plati fara sa urmeze o executare silita.
Multumesc.
Nu are acte germane, nu are absolut nici un act, doreste un pasaport sau o carte de identitate .
Ah, m-am exprimat gresit, Inputernicire din partea lui am vrut sa spun bineinteles, nu din partea mea. Dupa cum am spus nu are nici un act, nici carnet de conducere. Merci
Nu cred ca ar vrea sa fie arestat, sau sa reintoarca in Romania, doar actele si posibilitatea de a vizita Romania. Multumesc
Buna,

Am o cunostinta in Germania care nu mai are absolut nici un act. A fost la consulatul roman de acolo si i sa cerut certificat de nastere. Sunt singura persoana pe care o cunoaste in Romania, as dori sa-l ajut dar localitatea in care sa nascut (Ieud), se afla la o distanta mare fata de locul unde locuiesc, nu ma pot deplasa personal. As dori un sfat, cum pot proceda sa obtin un certificat de nastere? Sa contactez un avocat in acea zona si sa ii trimit o inputernicire ? Cel mai apropiat oras insemnat fiind la cca 50 km, nu stiu daca vreun avocat se deplaseaza pana acolo. Omul a mai luat o teapa ca a dat bani la cineva sa-i faca treaba.
Multumesc