Am primit pe telefon un mesaj in care mi-se multumea pentru deschiderea unui cont la o banca, in acea zi. Cum nu iesisem din casa in acea zi, am ramas uimit si am plecat la respectiva banca sa cer lamuriri. Acolo am fost informat ca in baza OUG 99/2006 si a unei conventii intre firma la care lucrez si banca a fost deschis un cont pe numele meu. Intrebarile mele sunt 1) daca ce a facut banca este legal, pentru ca OUGul respectiv nu specifica nimic concret, deci directorul bancii ma aburit cerzand ca nu o sa stau sa caut ordonanta, 2) daca nu au actionat legal cui trebuie sa ma adresez?
Stiu ca daca angajatorul te baga in preaviz, poti sa margi la servici 4 ore pe zi in perioada de preaviz, sau 8 ore dar jumatate din perioada. Dar daca iti dai demisia ?
Am un vecin care crește 14 porci. Problema e că ,,îi tot face scăpa-ți,, și aproape zilnic intră în curtea mea. Mi-au distrus gardul, culturile...Am încercat să stau de vorbă cu el omenește, dar nu ai cu cine, mi-a lăsat de înțeles că se simte protejat. Așa că încercarea cu poliția din localitate (o comună din jud. Buzău),ar fi sortită eșecului înainte de a scrie o sesizare, dar ... mă rog, nu vreau să intru în amanunte. Ce să fac, la ce departament al poliției județene sa merg? Că pană îl dau în judecată, pană trec 4-8-14 termene, îmi tot distrug gradina. Și aș mai avea o întrebare, dacă după ce intră porcii în grădina mea, sacrific 3-4 din ei, se considera ca am omorît porcii lui sau fiind în propria curte se consideră că-s ai mei!?