Daca doi parinti au doi copii si o casa, iar parintii au decedat, casa ramane celor doi copii, dar daca unul dintre copii este cu executare silita banca are vreun drept asupra casei?
Deci, cum se procedeaza in situatia in care ai dat pe cineva in judeata pentru o majorare de pesie alimentara si inainte de termenul acela de 25 de zile in care paratul poate depunde actele cerute, tu, reclamatul, doresti sa retragi chemarea in judecata?
"Buna seara,
Retragerea este o dispozitie personala, trebuie sa o faca reclamanta, adica fiica dvs. si intr-o faza procesuala adecvata, adica dupa stabilirea termenului, cand instanta poate lua act.
Cred ca-i nevoie sa vorbim ca sa clarificam.
Cu stima,
av. XXXXXX"
Nu prea am inteles nici acest mesaj, se poate sa-mi explicati cum se procedeaza aceasta retragere?
Eu unul ma gandesc ca trebuie sa depui o cerere prin care renunti la aceasta cerere si se termina.
Adica, el o sa fie obligat sa-si plateasca pensia alimentara pana cand sora implineste 18 ani.
Dar daca eu as fi la facultate si nu as avea nici un venit, ar mai fi nevoit sa plateasca pensia alimentara? Sora ar putea sa faca si majorarea la pensie?
Si mai am o intrebare. Daca acum as fi la facultate, as putea sa o dau in judecata pe mama pentru pensie alimentara + plata din trecut de cand as fi inceput facultatea? Adica daca as fi anul 3.
In 2006 judeatoria a decis ca tata sa plateasca pensie alimentara sorei care locuia cu mama, iar mama sa-mi plateasca mie pensie alimentara care locuiam cu tata.
Tata a platit pesia alimentara, suma fiind direct extrasa din salariu, dar mama nu a platit niciodata pensia alimentara.
Acum, tata a fost dat in judecata pentru majorarea pensiei alimentare fata de sora mea.
Iar aici am 2 intrebari:
1. Eu o pot da in judecata pe dansa pentru a recupera banii din cei 6 ani pana am implinit 18 ani?(Tin sa mentionez ca eu mi-am terminat studiile)
2. Tata poate scapa complet din plata pensiei alimentare atat timp cat eu locuiesc cu el si nu am un venit, dar mi-am terminat studiile?