avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 901 soluții astăzi
Forum Activitate mleziva

Activitate mleziva

Discuție Sarcina
Buna,
Am o mare nelamurire...sunt in concediul crestere copil pana in 01.04.2019, acum am ramas insarcinata din nou....ce este de facut?
Ma intereseaza daca pot merge pe continuitate de crestere copil daca urmeaza sa nasc in noiembrie....daca pot beneficia de alta indemnizatie crestere copil inca 2 ani...
Multumesc anticipat pt raspuns!
Discuție Separare
Buna ziua,
Am urmatoarea problema, eu cu sotul meu nu ne mai intelegem, stam in chirie si avem un copil mic, el ma jigneste, vorbeste urat cu mine, bineinteles ca mai sunt momente cand nici eu nu mai pot si am vrut de mai multe ori sa stam de vorba sa rezolvam situatia sau sa ne despartim pentru ca eu asa nu pot sa fiu cu un om si nu vreau asa relatie, nu vreau pe viitor sa participe copilul mic la jigniri sau alte cele, el nu vrea sa stea de vorba cu mine si nu vrea nici sa rezolvam situatia, i.am spus ca ma mut cu copilul in alta parte, inca este mic si vreau sa rezolvam situatia fara alte certuri si jigniri, el mi a spus ca daca plec o sa fie jale. Ce pot sa fac? Ce este de facut? Sau cum sa procedez sa fie bine in termeni legali?
Răspuns la discuția Concediul prenatal
OK, va multumesc mult pt lamuriri si ajutor.
Unde sau cui pot sa ma adresez sau sa intreb daca se acopera sau nu perioada?!
OK, asta am, nu este problema...am continuitate intre contracte din 2010...nici o zi in minus, doar ca cei de la HR nu vor sa ma lase in prenatal, cica nu se acopera perioada...pe de alta parte doamna doctor mi-a indicat ca ar fi bine sa merg in prenatal.

De asta, vreau sa fie bine si sa fac lucrurile cum trebuie, nu vreau sa ma trezesc fara indemnizatie pe cei 2 ani care urmeaza..
deci, sa vad daca am inteles ce trebuie: daca eu in astia 2 ani am avut venituri si am fost salariata pe perioada nedeterminata si nu au fost intreruperi de contract atunci este in regula, la actualul loc de munca trebuie sa am 1 an de zile in momentul in care nasc...cel putin asta inteleg eu, doar ca revin cu intrebarea: daca nu am un an implinit pot iesi in prenatal??? Doctorita imi spune ca da, HR de la munca nu spune nimic...evita sa discutam despre asta...
ce pot sa fac?
Termenul il am pe 20 ianuarie, doar ca nefiind cezariana doctorita mi-a comunicat cam in perioada 25.12 - 20.01
Buna seara,
Am o mare nelamurire, sunt insarcinata, am 28 de saptamani si 5 zile.
La actualul loc de munca implinesc 1 an in data de 13 noiembrie. Eu teoretic pot intra in concediul prenatal, doar ca ma intereseaza daca mai primesc indemnizatia dupa nastere sau nu?! Adica cea de 85% timp de 2 ani sau 1 an in functie de car aleg sa stau acasa?!

Multumesc anticipat pt raspuns!