avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 926 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Concediul prenatal
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Concediul prenatal

Buna seara,
Am o mare nelamurire, sunt insarcinata, am 28 de saptamani si 5 zile.
La actualul loc de munca implinesc 1 an in data de 13 noiembrie. Eu teoretic pot intra in concediul prenatal, doar ca ma intereseaza daca mai primesc indemnizatia dupa nastere sau nu?! Adica cea de 85% timp de 2 ani sau 1 an in functie de car aleg sa stau acasa?!

Multumesc anticipat pt raspuns!
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 18:27, 19 Octombrie 2016
Care este data prezumata a nasterii ?
Termenul il am pe 20 ianuarie, doar ca nefiind cezariana doctorita mi-a comunicat cam in perioada 25.12 - 20.01
mleziva a scris:

Termenul il am pe 20 ianuarie, doar ca nefiind cezariana doctorita mi-a comunicat cam in perioada 25.12 - 20.01

Daca data nasterii este in decembrie 2016 , perioada eligibila pentru CCC este ianuarie 2015 - decembrie 2016

Daca data nasterii este in ianuarie 2017 , perioada eligibila pentru CCC este februarie 2015 - ianuarie 2017

in aceste perioade , trebuie sa aveti minim 12 luni in care sa aveti realizate venituri din salarii şi asimilate salariilor, venituri din activităţi independente, venituri din activităţi agricole, silvicultură şi piscicultură, supuse impozitului pe venit sau sa va fi aflat intr-o perioada asimilata din cele mentionate la art. 2 alin. (5) şi (6) din OUG nr. 111/2010.
Ultima modificare: Miercuri, 19 Octombrie 2016
Cornel Vasile, Consilier juridic
deci, sa vad daca am inteles ce trebuie: daca eu in astia 2 ani am avut venituri si am fost salariata pe perioada nedeterminata si nu au fost intreruperi de contract atunci este in regula, la actualul loc de munca trebuie sa am 1 an de zile in momentul in care nasc...cel putin asta inteleg eu, doar ca revin cu intrebarea: daca nu am un an implinit pot iesi in prenatal??? Doctorita imi spune ca da, HR de la munca nu spune nimic...evita sa discutam despre asta...
ce pot sa fac?
Trebuie sa aveti minim 12 luni in ultimele 24 de luni .

Cele 12 luni eligibile pentru CCC pot fi cumulate de la mai multi angajatori.

Alte discuții în legătură

Indemnizatie pfa MLCristina MLCristina Buna ziua! Sunt pfa din 7 martie 2017, cu 6 luni inainte adica din septembrie nu am mai avut contract nicaieri. Acum, sunt insarcinata si termenul e pe 1 ... (vezi toată discuția)
Concediu de crestere pentru copil Corina271 Corina271 Buna ziua! Urmeaza sa nasc a doua oara la sfarsitul anului 2016 sau inceputul anului 2017 si am inteles ca s-a schimbat legea pentru acordarea indemnizatiei ... (vezi toată discuția)
Sunt eligibila pentru indemnizatie ccc daca mi-am dat demisia inainte de a naste? irinaghi irinaghi Buna ziua, daca am lucrat cu CIM in mod constant in ultimii ani, dar imi dau demisia cu doua luni inainte de a naste, mai sunt eligibila pentru indemnizatie ... (vezi toată discuția)