avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 551 soluții astăzi

Marți, 11 februarie, are loc evenimentul: Negocierea colectivă - Alegerea reprezentanților angajaților și provocările practice. Participă →

Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Concediul prenatal
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Concediul prenatal

Buna seara,
Am o mare nelamurire, sunt insarcinata, am 28 de saptamani si 5 zile.
La actualul loc de munca implinesc 1 an in data de 13 noiembrie. Eu teoretic pot intra in concediul prenatal, doar ca ma intereseaza daca mai primesc indemnizatia dupa nastere sau nu?! Adica cea de 85% timp de 2 ani sau 1 an in functie de car aleg sa stau acasa?!

Multumesc anticipat pt raspuns!
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 18:27, 19 Octombrie 2016
OK, asta am, nu este problema...am continuitate intre contracte din 2010...nici o zi in minus, doar ca cei de la HR nu vor sa ma lase in prenatal, cica nu se acopera perioada...pe de alta parte doamna doctor mi-a indicat ca ar fi bine sa merg in prenatal.

De asta, vreau sa fie bine si sa fac lucrurile cum trebuie, nu vreau sa ma trezesc fara indemnizatie pe cei 2 ani care urmeaza..
Nu HR decide cand sa intrati in concediu de maternitate si nu este problema lor daca se acopera sau nu perioada.
OK, va multumesc mult pt lamuriri si ajutor.
Unde sau cui pot sa ma adresez sau sa intreb daca se acopera sau nu perioada?!
Care perioada sa se acopere ?

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Indemnizatie pfa MLCristina MLCristina Buna ziua! Sunt pfa din 7 martie 2017, cu 6 luni inainte adica din septembrie nu am mai avut contract nicaieri. Acum, sunt insarcinata si termenul e pe 1 ... (vezi toată discuția)
Concediu de crestere pentru copil Corina271 Corina271 Buna ziua! Urmeaza sa nasc a doua oara la sfarsitul anului 2016 sau inceputul anului 2017 si am inteles ca s-a schimbat legea pentru acordarea indemnizatiei ... (vezi toată discuția)
Sunt eligibila pentru indemnizatie ccc daca mi-am dat demisia inainte de a naste? irinaghi irinaghi Buna ziua, daca am lucrat cu CIM in mod constant in ultimii ani, dar imi dau demisia cu doua luni inainte de a naste, mai sunt eligibila pentru indemnizatie ... (vezi toată discuția)