BCL1962
Utilizator 1din 1 utilizatori consideră acest răspuns util
In multe intersectii unde nu exista semn de interzis intr-o directie, exista semn de obligatoriu in cealalta directie. Concret, in cazul dvs, daca nu era semn de interzis stanga, era de obligatoriu dreapta?
Dacă este vorba de Poliția Locală, cea din subordinea Consiliului Local al unei primării și nu de Poliția Națională, nu are această competență.
Conform Legii poliției locale nr. 155/2010, Art. 7.(h) - în domeniul circulației pe drumurile publice, Poliția Locală are următoarele atribuții: (...):
”constată contravenții și aplică sancțiuni pentru încălcarea normelor legale privind oprirea, staționarea, parcarea autovehiculelor și accesul interzis, având dreptul de a dispune măsuri de ridicare a autovehiculelor staționate neregulamentar; (...)"
Așa că, nici vorbă să vă poată amenda pentru vorbit la telefon, chiar dacă ar fi fost adevărat.
Vă solicit sfatul și ajutorul pentru clarificarea următoarele întrebări:
1.Care este baza legală prin care, o locuință unifamilială, aflată într-o casă cu un singur locatar, situată într-un cartier de case rezidențial, se poate amenaja ca salon de cosmetică?
2.Ce documente sunt necesare pentru schimbarea de destinație, din locuință, în salon?
3.Fiind o activitate ce generează un flux mare și constant de clienți, șase zile pe săptămână de la 10.00 la 20.00, este necesar vreun acord al vecinilor din imediata proximitate?
4. Există reglementare pentru parcarea mașinilor clienților - salonul neavând locuri de parcare proprii - fără a afecta riveranii care, de multe ori, sunt în situația de nu putea parca în proximitatea locuinței. Ca mențiune, pe stradă nu sunt locuri de parcare închiriate de la ADP?
5.Care sunt reglementările referitoare la afișarea la loc vizibil, cât și pe online, a specificului activității, denumirii și datelor de identificare ale firmei respective?