avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 733 soluții astăzi
Forum Activitate Gabriel_121

Activitate Gabriel_121

Buna ziua,
Suntem in urmatoarea situatie. A murit matusa noastra si am constatat ca a lasat un testament care pare a fi realizat sub presiune si in acelasi timp contine date neconforme.
Ea a fost diagnosticate cu Cancer tiroidian in faza terminala si programata la operatie (care din pacate s-a finalizat cu decesul ei la cateva zile dupa operatie). Cu o zi inainte de operatie se pare ca o persoana a incheia la notar un testament prin care aceasta lasa toate bunurile mobile si imobile acesteia - precizand in testament ca este vaduva (lucrul fals - starea ei civila era - divortata) si ca nu are mostenitori (lucrul iar fals - nepoate ei - fiind foarte in viata).
Mentionez ca fiul eu a decedat cu un an innaintea ei, asadar din cunostintele mele mostenitoare ar fi fata acestuia (nepoate precizata mai sus).Nu stiu daca acutlele surori care sunt in viata au dreptul la ceva mostenire.
De inmormantarea ei s-a ocupat un nepot, al acestei matusi si intradevar s-a folosit de o parte din banii detinuti de aceasta - el avand cardul acesteia detaliile corespunzatoare - cazand in sarcina acestuia sa se ocupe de inmormantarea ei (mentionez ca acesta nu stia la momentul respectiv de acel testament) insa avea un contract de intretinere cu matusa noastra.
Acum nepotul care s-a ocupat de inmormantarea ei primeste amenintari de la persoana ce detine acel testament. In acelasi timp acea persoana obtine documente oficiale cu ajutorul unui notar (inclusiv anexa 24 unde se vad clar mostenitorii - deci notarul al putea constata ca e un fals in acel testament).
Care sunt optiunile/procedurile legale opririi acestui furt - si eventutual pedepsirii acestor oameni pusi pe furtul mostenirii. Se pare ca acesti oameni cu asa ceva se ocupa si cred cu tarie ca intr-o tara normala acesti oameni trebuie pedepsiti ptr a opri aceste comportamente.

Va multumesc anticipat pentru raspuns!
Buna ziua,
Am ajuns in stituatia urmatoare:
Am o decizie judecatoreasca - in care intradevar am pierdut parte din teren in favarea vecinilor desi ei avea plus la masuratoare.
Decizia este definitiva, dar cand m-am dus la OCPI mi-au spus ca nu imi pot corecta suprafata deoarece schitele propuse de catre expert - conform carora s-a luat si hotararea judecatoreasca - nu sunt avizate OCPI.
Expertul spune ca nu mai pot fi trimise catre avizare - deoarece sunt datate in trecut.

Care ar fi pana la urma posibilitatea de a-mi corecta CF-ul . Ce trebuie realizat. Ma simpt ca intr-un film de proasta calitate - si cu banii luati si cu terenul luat si in imposibilitatea de a -mi corecta CF-ul.
Ce actiune trebuie sa intreprind pentru a putea corecta CF-ul .
Cine a gresit sau greseste - OCPI, expertul judecatorul ???

Va multumesc anticipat!
Gabriel
Răspuns la discuția Corectie Carte Funciara
Buna seara,
Va multumesc pentru rasuns dar nu este raspunsul la intrebarea mea.
Intrebarea mea este - am o hotarare judecatoreasca definitiva - si nu pot sa-mi actualizez CF-ul.
Ce se poate face astfel incat sa imi actualizez CF-ul.
Cine gresete sau a gresit - cei de la OCPI, Expertul sau Judecatorul.
Ce actiune trebuie sa initiez pentru a putea sa-mi actualizez CF-ul?
Va multumesc!
Gabriel
Buna ziua,
Am ajuns in stituatia urmatoare:
Am o decizie judecatoreasca - in care intradevar am pierdut parte din teren in favarea vecinilor desi ei avea plus la masuratoare.
Decizia este definitiva, dar cand m-am dus la OCPI mi-au spus ca nu imi pot corecta suprafata deoarece schitele propuse de catre expert - conform carora s-a luat si hotararea judecatoreasca - nu sunt avizate OCPI.
Expertul spune ca nu mai pot fi trimise catre avizare - deoarece sunt datate in trecut.

Care ar fi pana la urma posibilitatea de a-mi corecta CF-ul . Ce trebuie realizat. Ma simpt ca intr-un film de proasta calitate - si cu banii luati si cu terenul luat si in imposibilitatea de a -mi corecta CF-ul.

Va multumesc anticipat!
Gabriel
Răspuns la discuția Corectie Carte Funciara
Va multumesc pentru raspuns.
As mai avea totusi cateva intrebari daca se poate:
In cazul in care o parte din vecini au pretentii imi puteti spune in ce sens se complica situatia, eventual care este principui de impartire intre vecini ale suprafetei in plus. O parte din vecini pot ceda partea ce le reveni altora? In acelasi timp - sa presupunem ca un vecin din cei 3 pretind pretentii si obtine o parte din suprafata respectiva (nu tin mortis sa imi revina numai mie aceasta bucata in plus) se impart atunci cheltuielile de judecata la partile beneficiare?
Multumesc mult!
Numai bine!
Gabriel
Buna ziua, Sunt in situatia urmatoare. Am achizitionat un teren intravilan ce este trecut in CF cu suprafata de 2483 m2. Am inceput procedurile de obtinere a autorizatiei de constructie si am constatat ca suprafata reala este de aproximativ 2900 m2. Din cate am inteles, deoarece direfenta este mai mare cu 10% fata de CF - nu pot rectifica suprafata din cartea funciara decat in instanta.
Imi puteti comunica, va rog, care este procedura?
Va multumesc anticipat!