avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1146 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Carte funciară - Cadastru, ... Corectie Carte Funciara
Discuție deschisă în Carte funciară - Cadastru, Intabulare şi alte formalităţi funciare

Corectie Carte Funciara

Buna ziua, Sunt in situatia urmatoare. Am achizitionat un teren intravilan ce este trecut in CF cu suprafata de 2483 m2. Am inceput procedurile de obtinere a autorizatiei de constructie si am constatat ca suprafata reala este de aproximativ 2900 m2. Din cate am inteles, deoarece direfenta este mai mare cu 10% fata de CF - nu pot rectifica suprafata din cartea funciara decat in instanta.
Imi puteti comunica, va rog, care este procedura?
Va multumesc anticipat!
Cel mai recent răspuns: Gabriel_121 , utilizator 22:29, 24 Octombrie 2016
Buna ziua,

Trebuie formulata actiune in instanta pentru modificarea cartii funciare, procedura in care trebuie chemati in judecata toti vecinii dvs. Va trebui solicitata o expertiza judiciara in specialtiatea topografie, iar in functie de concluziile acesteia si daca suprafata in plus pe care o aveti nu este rezultatul modificarii limitelor de proprietate, instanta poate dispune rectificarea suprafetei inscrise in CF.

Va recomand sa apelati la un avocat pentru a va reprezenta in fata instantei de judecata, intrucat se poate ajunge la o situatie mai complicata daca vreunul dintre vecini emite pretentii cu privire la suprafata in plus de teren.
Ultima modificare: Miercuri, 19 Octombrie 2016
ALEXANDRA VASILE, Avocat
Va multumesc pentru raspuns.
As mai avea totusi cateva intrebari daca se poate:
In cazul in care o parte din vecini au pretentii imi puteti spune in ce sens se complica situatia, eventual care este principui de impartire intre vecini ale suprafetei in plus. O parte din vecini pot ceda partea ce le reveni altora? In acelasi timp - sa presupunem ca un vecin din cei 3 pretind pretentii si obtine o parte din suprafata respectiva (nu tin mortis sa imi revina numai mie aceasta bucata in plus) se impart atunci cheltuielile de judecata la partile beneficiare?
Multumesc mult!
Numai bine!
Gabriel

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Teren mai mare decat in cf je_suis je_suis anul trecut am luat un teren pt contructia unei case. In CF sunt cu vreo 180m2 mai putin decat ridicarea topo pe care o avea proprietarul. Eu am obtinut ... (vezi toată discuția)
Drept de proprietate! popa remus popa remus am cumparat in un imobil casa de locuit cu terenul aferent.in actele de proprietete apar 800m2 ca teren iar in cartea funciara fostul proprietar a intabulat ... (vezi toată discuția)
Actiune in constatare drept de proprietate teren dianazarnescu dianazarnescu Buna ziua, Va expun urmatoarea situatie cu rugamintea de a ma indruma cum pot rezolva problema. Tatal meu are in titlul de proprietate 1200 mp de teren ... (vezi toată discuția)