avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 451 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... drept de proprietate!
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

drept de proprietate!

am cumparat in un imobil casa de locuit cu terenul aferent.in actele de proprietete apar 800m2 ca teren iar in cartea funciara fostul proprietar a intabulat 990m2.masurand am constatat ca am 960m2.de curand am aflat ca fostul proprietar a avut certuri cu vecinii in ceea ce priveste suprafata acestui teren.este cazul sa mi fac probleme?
Cel mai recent răspuns: Dan Cozma , Consilier juridic 12:24, 12 Aprilie 2009
Dvs. sunteti proprietar pe suprafata ce apare in cf . Este posibil ca , ulterior , un vecin nemultumit de neconcordanta dintre suprafeta sa de teren efectiva si cea cu care figureaza in cf sa va actioneze in judecata pentru rezolvarea acestei situatii.
Ultima modificare: Vineri, 10 Aprilie 2009
Sorin Susca, Consilier juridic
si la ce riscuri ma supun?
Dv. ati cumparat 800 m2, iar in cf s-au intabulat (pe ce baza?) 990 m2, desi in realitate sunt 960 m2. Astfel, daca veti fi dat in judecata de vecinul nemultumit ca are mai putin teren decat cel cumparat si ca terenul este detinut in fapt de dv., se va efectua o expertiza in cadrul unei actiuni in revendicare in urma careia, daca se dovedeste ca detineti terenul vecinului, veti fi obligat la plata cheltuielilor de judecata si la restituirea acelui teren, respectiv la mutarea liniei de hotar care nu este conforma actelor de proprietate. ;)
Cand am cumparat,fostul proprietar mi-a dat niste acte vechi de proprietate din anii1950.in acele acte apare suprafata de 960m2.in anii 80 fiul acelor proprietari a mostenit de la ei acest imobil insa in acte apare suprafata de 800m2 asa cum e trecut si in actele pe baza carora eu am cumparat.mentionez ca in toata aceasta succesiune de proprietari este vorba de transmiterea aceluiasi imobil .
Ultima modificare: Vineri, 10 Aprilie 2009
popa remus, utilizator
Corect, deci dv. ati cumparat prin contractul de vanzare-cumparare 800 m2.
In caz de proces, daca aveti actul din 1950 de la primul proprietar il veti folosi ca proba, mentionand ca ati considerat ca a fost o eroare in cf prin intabularea numai a suprafetei de 800 m2.
Urmeaza sa asteptati si numai in cazul in care veti fi chemat in judecata pe acest subiect, va recomand calduros angajarea unui avocat care va sti cum sa va apere interesele si sa pierdeti, daca altfel nu se poate, cat mai putin...;)

Alte discuții în legătură

Probleme proprietate teren capella capella Detin un teren in suprafata de 1600 m2 asupra caruia am act de vanzare cumparare de 30 de ani.. Terenul a fost cumparat de parinti si acestia vor sa mi-l dea ... (vezi toată discuția)
Cumpãrare casã cu teren suteunatalia suteunatalia am cumpărat o casă cu 1475 m2 de teren fostul proprietar are titlul de proprietate pe 750m2 de teren pe restul terenului proprietar era statul român ... (vezi toată discuția)
Fond funciar: cf neconforma cu realitatea azur75 azur75 Speta- proprie si personala, pe care din cauza lipsei de experienta in problemele de fond funciar si a implicatiilor de natura subiectiva, poate nu o percep ... (vezi toată discuția)