avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 471 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... drept de proprietate!
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

drept de proprietate!

am cumparat in un imobil casa de locuit cu terenul aferent.in actele de proprietete apar 800m2 ca teren iar in cartea funciara fostul proprietar a intabulat 990m2.masurand am constatat ca am 960m2.de curand am aflat ca fostul proprietar a avut certuri cu vecinii in ceea ce priveste suprafata acestui teren.este cazul sa mi fac probleme?
Cel mai recent răspuns: Dan Cozma , Consilier juridic 12:24, 12 Aprilie 2009
Sa pierd?#-oMa gandesc ca e vb de teren?
Transmitere dreptului de proprietate asupra terenului se face in general notar in baza unui extras CF , pt. autentificare , pe care notarul il solicita din partea biroului de carte funciara.
Contractul de vanzare cumparare nu se poate face decat pe suprafata inscrisa in respectivul extras.
Dumneavoastra puteti introduce o actiune pt. rectificarea suprafetei, in baza unei documentatii cadastrale intocmita de un expert, prin care sa solicttati inscrierea in CF a suprafetei reale iar ulterior sa comunicati hotararea si la Primarie, platiti impozit mai putin, daca suprafata este mai mica decat in inregistrarile lor.
Evitati in acest fel si orice litiiu eventual care ar putea sa apara in cazul in care ati dori sa instrainati in viitor terenul respectiv.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Probleme proprietate teren capella capella Detin un teren in suprafata de 1600 m2 asupra caruia am act de vanzare cumparare de 30 de ani.. Terenul a fost cumparat de parinti si acestia vor sa mi-l dea ... (vezi toată discuția)
Cumpãrare casã cu teren suteunatalia suteunatalia am cumpărat o casă cu 1475 m2 de teren fostul proprietar are titlul de proprietate pe 750m2 de teren pe restul terenului proprietar era statul român ... (vezi toată discuția)
Fond funciar: cf neconforma cu realitatea azur75 azur75 Speta- proprie si personala, pe care din cauza lipsei de experienta in problemele de fond funciar si a implicatiilor de natura subiectiva, poate nu o percep ... (vezi toată discuția)