am cumparat in un imobil casa de locuit cu terenul aferent.in actele de proprietete apar 800m2 ca teren iar in cartea funciara fostul proprietar a intabulat 990m2.masurand am constatat ca am 960m2.de curand am aflat ca fostul proprietar a avut certuri cu vecinii in ceea ce priveste suprafata acestui teren.este cazul sa mi fac probleme?
Transmitere dreptului de proprietate asupra terenului se face in general notar in baza unui extras CF , pt. autentificare , pe care notarul il solicita din partea biroului de carte funciara.
Contractul de vanzare cumparare nu se poate face decat pe suprafata inscrisa in respectivul extras.
Dumneavoastra puteti introduce o actiune pt. rectificarea suprafetei, in baza unei documentatii cadastrale intocmita de un expert, prin care sa solicttati inscrierea in CF a suprafetei reale iar ulterior sa comunicati hotararea si la Primarie, platiti impozit mai putin, daca suprafata este mai mica decat in inregistrarile lor.
Evitati in acest fel si orice litiiu eventual care ar putea sa apara in cazul in care ati dori sa instrainati in viitor terenul respectiv.