avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 633 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Probleme proprietate teren
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Probleme proprietate teren

Detin un teren in suprafata de 1600 m2 asupra caruia am act de vanzare cumparare de 30 de ani..
Terenul a fost cumparat de parinti si acestia vor sa mi-l dea mie.Terenul este in oras, cu vecini bine delimitati si garduri.
Dar masurand acest teren am constatat ca suprafata pe care o am este mai mare decat cea inregistrata in contractul de vanzare cumparare, cu aproximativ 300m2.Ce fac in aceasta situatie?
Nu stiu de unde provine acest plus de teren.Probabil ca nu a fost declarat in intregime, chiar nu stiu.
Pot cere la primarie o reglementare a situatiei?Cum se procedeaza?
Cel mai recent răspuns: Liliana Gradinaru , Avocat 15:18, 24 Septembrie 2008
Trebuie sa promovati o actiune in constare a dreptului de proprietate pentru diferenta de suprafata in contradictoriu cu cie care au vindut parintilor sau cu mostenitorii acestora.
ar fi bine sa ca inainte de a merge in instanta sa vedeti a cui este/ a fost, aceasta suprafata. Nu puteti invoca uzucapiunea decat impotriva adevaratului proprietar ( ,,proprietar neglijent”)
Intalnim situatii asemanatoare la tot pasul.#-o
Alegerea e a dumneavoastra.Daca alegeti o reglementare s-ar putea sa iesiti in paguba.Daca vecinii sunt foarte clar delimitati si nu aveti probleme cu ei,nu vedem rostul actiunii de reglementare.
Folositi-l in pace si cu voie buna.=D>
Nu e cazul sa va complicati cu actiuni in instanta, cel putin deocamdata.
Banuiesc ca nu aveti documentatie cadastrala pentru terenul in cauza...primul pas este sa renuntati la masuratorile facute gospodareste, cu ruleta, si sa angajati un expert cadastru autorizat. Pe baza documentatiei cadastrale inregistrate la OCPI, se va modifica suprafata din CF a terenului, daca este cazul.
problema ar ramane si mai departe, adica nu veti avea un titlu de proprietate pt suprafata de 300 mp.

Alte discuții în legătură

Probleme de intabulare tisamar tisamar Am cumparat un teren care are o suprafata de 2337 mp in CF, insa in realitate suprafata masurata a terenului este de numai 2198 mp. Intre timp am construit o ... (vezi toată discuția)
Drept de proprietate - solicit ajutor balseanu carmen balseanu carmen in 1988 cumpar un imobil. In actul de proprietate se trece suprafata de 422 m2. Dupa 21 de ani vreau sa ies din indiviziune si la masuratori se gaseste ... (vezi toată discuția)
Suprafata utila ContSters78406 ContSters78406 Care este diferenta legalaintre suprafata utila masurata si \"suprafata din acte\". Suprafata \"din acte\" ce reprezinta si cum a fost ea calculata? Este ... (vezi toată discuția)