avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 665 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Probleme proprietate teren
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Probleme proprietate teren

Detin un teren in suprafata de 1600 m2 asupra caruia am act de vanzare cumparare de 30 de ani..
Terenul a fost cumparat de parinti si acestia vor sa mi-l dea mie.Terenul este in oras, cu vecini bine delimitati si garduri.
Dar masurand acest teren am constatat ca suprafata pe care o am este mai mare decat cea inregistrata in contractul de vanzare cumparare, cu aproximativ 300m2.Ce fac in aceasta situatie?
Nu stiu de unde provine acest plus de teren.Probabil ca nu a fost declarat in intregime, chiar nu stiu.
Pot cere la primarie o reglementare a situatiei?Cum se procedeaza?
Cel mai recent răspuns: Liliana Gradinaru , Avocat 15:18, 24 Septembrie 2008
Va multumesc tuturor pentru raspuns.V-am votat pozitiv pentru ca am invatat de la fiecare cate ceva.Problema se pare ca nu este totusi la fostii proprietari , ci la proprietarii reali ai terenului.Terenul este dreptunghilar situat intre doi proprietari particulari si pe doua laturi proprietatea a statului.Sa dau in judecata statul?

Cat priveste solutia de a inscrie terenul in cartea funciara...Actualmente terenul nu are carte funciara si pentru a-l inscrie imi trebuie actul de proprietate pe care se specifica 1600m2.Cu ce acoperire legala pot sa modifice aceasta suprafata cei care il masoara si care fac concret cartea funciara?Si daca inscriind terenul in C.F. nu am practic un act de proprietate, atunci la ce-mi foloseste acest demers?
am cumparat acum 15 ani un teren care nu are trecut nimic in CF la sarcini in coala vechiului proprietar , in consecinta nu am nici eu.
am pe teren un stalp de medie tensiune si conform legii 13/2007 invocata de cei de la electrica, terenul este al statului si nu vor sa-si mute stalpui. intrebarea mea este:
este terenul statului chear daca nu apare in CF,pot introduce cei de la ELECTRICA acum la sercini acea fasie de teren dupa atata vreme?
Capella, dupa ce aveti actul de proprietate se poate inscrie in CF.
Nu stim pe cine sa va spunem sa dati in judecata, ca nu stim situatia, anume: de unde provine surplusul de teren?
In functie de zona insa, mergeti pe uzucapiune si uzucapati intreaga suprafata...

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Probleme de intabulare tisamar tisamar Am cumparat un teren care are o suprafata de 2337 mp in CF, insa in realitate suprafata masurata a terenului este de numai 2198 mp. Intre timp am construit o ... (vezi toată discuția)
Drept de proprietate - solicit ajutor balseanu carmen balseanu carmen in 1988 cumpar un imobil. In actul de proprietate se trece suprafata de 422 m2. Dupa 21 de ani vreau sa ies din indiviziune si la masuratori se gaseste ... (vezi toată discuția)
Suprafata utila ContSters78406 ContSters78406 Care este diferenta legalaintre suprafata utila masurata si \"suprafata din acte\". Suprafata \"din acte\" ce reprezinta si cum a fost ea calculata? Este ... (vezi toată discuția)