avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 756 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Drept de proprietate - Solicit ajutor
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Drept de proprietate - Solicit ajutor

in 1988 cumpar un imobil. In actul de proprietate se trece suprafata de 422 m2. Dupa 21 de ani vreau sa ies din indiviziune si la masuratori se gaseste suprafata de 1022m2. In actul de v/c nu se specifica ca sunt in indiviziune. Fosti proprietari de la care am cumpatat intervin in proces si isi revemdica 300m2 motivind ca in act nu au fost trecute caile de acces in suprafata de circa 250m2. Eu am fost comparator de buna credinta cind am cumparat imobilu mi sa spus ca tot este al meu ei nu sa-u mai rezervat nici un drept. De peste 21 de ani eu folosesc acest teren ce sanse am sa cistig?

Multumesc anticipat.
Cel mai recent răspuns: Gabriel Dragomir , Avocat 21:22, 19 Mai 2009
destul de mari daca invocati uzucapiunea scurta...daca intruniti si conditiile...si cred ca da.
avokitten a scris:

destul de mari daca invocati uzucapiunea scurta...daca intruniti si conditiile...si cred ca da.

Nu aveti niciun titlu de proprietate pe acea suprafata de pamant. Nu poate fi invocata uzucapiunea scurta pentru ca aceasta impune existenta unui just titlu.
Ultima modificare: Marți, 19 Mai 2009
ContSters42249, utilizator
1.Corect, invocarea uzucapiunii este sortita esecului
2.Ati intabulat dreptul de proprietate in cartea funciara?Daca da, solicitati un extras de carte funciara care va va arata asupra a ce suprfata sunteti proprietar.Daca nu incercati sa intabulati cat mai repede.
3.Sfatul meu este sa nu intentati d-voastra o actiune in justitie ci sa va faceti o aparare profesionista in actiunea in revendicare a fostului prorpietar.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Probleme proprietate teren capella capella Detin un teren in suprafata de 1600 m2 asupra caruia am act de vanzare cumparare de 30 de ani.. Terenul a fost cumparat de parinti si acestia vor sa mi-l dea ... (vezi toată discuția)
Intabulare gresita miki68 miki68 Buna seara O suprafata de teren de 1200 m2 este achizionata de 2 persoane pe chitanta de mana, revenind 600 m2 pentru fiecare. Una din suprafete este girata ... (vezi toată discuția)
Teren agricol fara act de proprietate varsanufie varsanufie Detin un teren agricol in suprafata de 0.42 ha, mostenit de la bunici. Terenul a fost achizitionat de bunici de la o persoana care acum este moarta si nu are ... (vezi toată discuția)