avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1810 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Intabulare gresita
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Intabulare gresita

Buna seara
O suprafata de teren de 1200 m2 este achizionata de 2 persoane pe chitanta de mana, revenind 600 m2 pentru fiecare.
Una din suprafete este girata la banca de catre propietarul de drept si se face carte funciara pentru 780 de m2 (600 de m2 conform actelor si 780 pe teren asa se stipuleaza in CF)
Mentionez ca terenul nu a avut gard de delimitare intre cele 2 proprietati dar vecinatatile sunt clar delimitate
Banca a luat proprietatea girata si a scos-o la licitatie, pentru a fi cumparata.
Celalalt proprietar afla de abia acum (neavand intocmita cartea funciara)faptul ca a fost declarata o suprafata de teren mai mare iar in urma masuratorilor constata ca din 600m2 a mai ramas doar cu 420m2,restul fiind declarat de catre celalalt proprietar.
Ce se mai poate face? Va multumesc.
Cel mai recent răspuns: Liliana Gradinaru , Avocat 09:46, 3 Decembrie 2013
Depinde in mod concret de actele celor doi, in ce baza s-a intabulat etc.
Ar merge poate o granituire, insa depinde. Ati partajat terenul? In acte? Fizic?
terenul a fost intabulat in baza unei hot judecatoresti
Terenul a fost partajat fizic (dar fara sa se traga gard) stabilindu-se o granita prin acordul comun al celor doi, celalalt proprietar avand titlu de proprietate(dar fara carte funciara) pe suprafata de 600 m2
Cum a fost intabulat prin hotarare judecatoreasca fara inscriere in cartea funciara?Si cum a putut gira cu un teren care nu este iesit din indiviziune? dati detalii, ceva nu este in regula.Ce scrie in hotararea judecatoreasca "cota de teren de 1/2" pentru fiecare proprietar sau ce, eu nu inteleg de ce nu ati cerut atunci iesirea din indiviziune si in baza hot. judecatoresti sa va inscrieti in CF ,fara detalii este greu de dat sfaturi
Ultima modificare: Duminică, 1 Decembrie 2013
pusa2mimi, utilizator
Duceti actele la un avocat si incercati o granituire cu revendicare. Poate va intelegeti cu celalalt proprietar, ca procesul e lung si costisitor.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Intabulare iuvri iuvri Buna ziua! Imi poate da si mie cineva niste informatii? Cum pot intabula terenul obtinut cu un titlu de proprietate obtinut in baza legii 247/2005? Unde ... (vezi toată discuția)
Cadastru mincinos+actiune in revendicare ? dumitru2000 dumitru2000 X a intocmit cu ajutorul expertulului cadastrist o documentatie cadastrala care cuprinde si o parte din terenul vecinului Y. Y nu are cadastru facut. X a ... (vezi toată discuția)
Actiune in constatare sau modificare carte funciara magdalena111 magdalena111 Ce actiune ar merge deschisa in cazul unui teren cu suprafata mai mare in realitate decat in acte? Mentionez ca terenul e intabulat, diferenta de suprafata e ... (vezi toată discuția)