avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 598 soluții astăzi
Forum Activitate Danlucian

Activitate Danlucian

Buna ziua, m-am mutat intr-un apartament nou acum aproximativ 4 ani, cu vecini ok, in afara de o doamna (aprox.55 ani) care are treaba cu toata lumea de pe scara, cheama politia pt diferite spete(aberante), se cearta cu toata lumea etc.. Din pacate a pus ochii si pe mine si am avut cateva "meciuri" cu ea inca din prima luna, dar in ultimul timp certurile cu aceasta s-au intensificat. Eu incerc sa o evit, sa o ocolesc, dar femeia isi duce veacu mai mult prin beci cu pisicile ei si cum te vede "te agata" si incepe sa te apostrofeze, sa te jigneasca etc.. Se leaga inclusiv de sotia mea si incepe sa ii explica copilului ce "parinti prosti are" cand iese la joaca. Va rog sa ma sfatuiti ce pot sa fac din pct de vedere legal, daca am cum sa o opresc...deja m-a adus in stare de disperare.
Va multumesc
Buna ziua,
Am incheiat o polita storno la o firma de asigurare in momentul in care am achizitionat(pe cont propriu) o vacanta in afara tarii. Dupa aproximativ o luna de la achizitionarea politei, a biletelor de avion, a cazarii, sotia mea a ramas insarcinata si am deschis un dosar de dauna(deoarece zona in care urma sa mergem este de risc pentru femeile gravide) pentru a ne recupera banii . Pe langa scrisorile medicale, ecografii, etc. firma de asigurare ne-a rugat sa anulam biletel de avion si celelelate rezervari si sa le trimitem dovada taxelor de anulare. De aici incepe problema mea: una din companiile aeriene la care aveam rezervare ne returneaza aproximativ 70%din suma, dar sub forma de voucher nu cash. Firma de asigurari nu doreste sa returneze ea suma cash.
Exista vreo posibilitate sa pot recupera contravaloarea voucherului de la firma de asigurari, ii pot obliga sa sa faca acest lucru?
Trebuie sa precizez ca biletele de avion sunt la o companie aeriana non UE(Dubai).
Multumesc
Răspuns la discuția Izolatie tavan pivnita
Pivnita face parte din spatiul comun al asociatiei de proprietari. Nu este nicio urgenta sa realizez aceste lucrari, doresc sa le fac pt un confort termic mai ridicat. Multumesc.
Buna ziua, locuiesc la parterul unui bloc si doresc sa izolez planseul pivnitei de sub apartament. Este nevoie de acordul/semnatura tuturor locatarilor, sau doar de majoritate? Daca unul din vecini nu imi da acordul ce pot sa fac?
Multumesc,
Buna ziua,

Sunt în procesul de a achiziționa un apartament la parterul unui bloc, iar fostul proprietar a construit un balcon exact sub balconul de deasupra(este un fel de logie), bineînțeles fără aprobări, fără nici un act emis de vreo entitate(pe barba lui). Deoarece apartamentul o sa fie achiziționat prin credit bancar, a venit un evaluator care a trecut în raport existenta unui balcon care e extra-tabular. Juristul băncii mi-a trecut în opinia legala ca am 6 luni sa îl trec în CF. Credeți ca am vreo șansă sa îl înscriu în CF și sa îmi rezolv problema cu banca? Știți ce amenda risc dacă ma reclama cineva la primărie înainte sa rezolv problema?

Mulțumesc,