Buna ziua,
Un PFA cu cod CAEN 5629 deci din cele vizate de L170 din 2016 plateste impozit specific? Activitatea este de vanzare cafea si bauturi calde prin intermediul automatelor de cafea.
Va rog frumos un raspuns! Multumesc!
Buna ziua,
Am urmatoarea situatie.
-2 contracte de tamplarie pe numele a doi soti cu aceiasi adresa de montaj.
(trebuiau oricum facute 2 contracte deoarece fiecare este pe alt tp de tamplarie, si fiecarfe sot a dorit sa plateasca o anumita parte)
-2 incasari ale celor 2 contracte in aceeasi zi in suma totala de 12500 lei.
Se poate considera fractionare daca este vorba totusi de 2 clineti...fie ei sot si sotie?
Pot aparea probleme, respectiv amenda?
Buna ziua,
Situatia mea este urmatoarea: Recasatorita cu copii din casatoria anterioara. Inainte de a ma recasatori nu am nici un fel de contract prenuptial.
Acum a trecut un an si doresc sa schimb regimul matrimonial, respectiv sa trec la cel al separatiei bunurilor.
Mentionez ca locuim in casa mea iar in acest an nu am cumparat nimic amandoi.
Vreau sa stiu daca odata cu schimbarea regimului matrimonial, sotul meu mai are dreptul de a ma mosteni sau ceea ce am poate ramane exclusiv copiilor mei.
Multumesc!
Nu-i nici o suparare...e adevarat ca nu sunt o vedeta...cautam argumente pro...e destul de complicat vad....cred ca se rezolva mai simplu prin divort :)
In plus sunt cunoscuta de multa vreme cu numele anterior prin natura profesiei, lucrez in contabilitate. Mentionez ca sotil meu nu prea este de acord, deci o pot face fara acordul lui?
buna ziua,
va rog sa-mi spuneti daca pot sa imi schimb numele care il port in urma casatoriei cu cel anterior, fara a divorta si fara acurdul sotului. Am un baiat si vreau sa am acelasi nume cu el, in plus sunt o groaza de acte ce ar trebui sa le schimb si nu doresc acest lucru.
Ce ar trebui sa fac in acest sens?
Multumesc anticipat!
Nu inteleg...condamnare pentru ce anume? A platit 2 luni cate 200 lei anticipand reducerea pensiei, adica de la data introducerii actiunii de micsorare a pensiei. E adevarat ca atunci avea bani in cont, dar ulterior achitat creditul. Ma sfatuiti sa angajeze un avocat?
Va rog sa ma ajutati in urmatoarea situatie.
Fratele meu platea pana in decembrie 2015 pensie alimentara pentru copil 600 lei pe luna. In luna noiembrie s-a recasatorit si iar in luna decembrie a demisionat deoarece sotia era de la 500 km distanta si a mers sa locuiasca cu ea. In momentul plecarii de la fostul loc de munca a beneficiat de 50.000 lei salarii compensatorii din care a rambursat 35.000 lei la un credit ce il avea in derulare. In ianuarie a cerut reducerea pensiei deoarece a incercat sa se angajeze dar dupa perioada de proba nu a fost angajat acum fiind in somaj.
Fosta sotie cere stabilirea pensiei la venitul realizat in ultimile trei luni in care a fost angajat...este posibil asa ceva? Se poate stabili o pensie alimentara de platit in viitor pe baza venitulrilor de la vechiul loc de munca daca in prezent este somer? Argumentele ei sunt acelea ca copilul are nevoi ridicate si ea nu are loc de munca in prezent..
Multumesc!
buna ziua,
Am un apartament donat de mama mea pe vremea cand eram necasatorita.
M-am casatorit fara a face vreun contract prenuptial, stiind ca bunurile mostenite sau donate sunt bunuri proprii, deci nu mi-am facut probleme...
Ideea este ca sotul meu a venit in aceasta casatorie cu 40000 lei din salarii compensatorii si cu o datorie de 40000 lei.
Din cate stiu si salariile compensatorii si datoriile anterioare casatoriei sunt proprii.
Problema este ca sotul meu doreste ca banii din salarii sa ii investeasca intr-o garsoniera care va devenii astfel bunul lui propriu fiind achizitionat cu banii proprii, iar datoriile sa le platesca cu mine...in plus imi cere sa vand apartamentul pentru a cumpara altul mai mare...ceea ce l-ar face bun comun daca exista o diferenta de valoare...ce ma sfaturiti sa fac? Precizez ca ambii avem copii din casatorii anterioare si doresc sa protejez patrimoniul copilului.
Multumesc!