avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1067 soluții astăzi
Forum Activitate roberta79

Activitate roberta79

Buna ziua! Am apelat la acest sait de avocatura in ideea sa ma poate cineva lamuri in privinta problemei mele. Mai pe scurt este vorba despre firma pe care l-am avut in trecut un PFA unde mi-am desfasurat activitatea ca si coafeza intre anii 1999-2010. Undeva prin anii2005-2007 din cate stiu eu a intrat legea obligatorie de a se plati sanatatea ceeace eu am refuzat sa platesc din motive personale. Dupa ce am inghetat firma in 2010 din gresala mea proprie si din nestiinta de cauza nu am sistat la fortele de munca cum ca eu nu mai lucrez si sa incheie contributiile referitor la vechime pe carte de munca, ceeace a cauzat majorari si penalizari intru-cat acuma s-a ajuns la proprie pe salar pe o suma de 33.800. In momentul de fata am achitat a doua "rata" la stat din acea suma adica a treia parte din venitul minim pe economie, dar spre surprinderea mea pe langa acea rata lunara ce restitui inapoi lunar la Anaf mi-a mai venit o hartie cu executare silita cu o suma de 160 de roni. Am fost la Finante sa cer un raspuns pe acea suma de 160 de roni si raspunsul a fost cum ca sunt majorari pe suma de 33.800 si pana nu se achita acea suma imi va veni majorari trimestriale . Acuma vin la dvr disperata si cer un ajutor daca e posibil asa ceva? daca e legal? Am un salar pe minim pe economie sunt intretinatoare de familie am un copil de 14 ani de crescut si imi este extrem de greu sa platesc pe langa acea suma inca penalziarile respective ceeace din privinta mea sunt exagerate atata timp cat eu mi-am luat angajamentul sa platesc acea rata lunara din suma de 33.800. Va rog frumos sa imi raspundeti daca e vre-o posibilitate sa ma duc sa clarific acea penalizare pe acea suma sau exsita alta metoda de a nu plati pt ca e exagerat mult de restituit inapoi la Anaf dintr-un salar minim tinand cont ca sunt o femeie singura cu un copil.
Buna ziua! Am o problema cu care ma confrunt in momentul de fata si anume: anul trecut mi-am facut o rata la flanco pe 1 an de zile sa stabilit o rata fixa pe luna care trebuia achitata conform contractului. Lunar am depus acea suma fixata de ei cu mici intarzieri (aprox 2-5 zile) in functie de primirea salariului meu, dupa cateva luni m-a surprins pe langa rata stabilita de ei o suma ce trebuia achitata pe langa rata care aproape era cat juamate cat rata mea lunara. Am sunat la ei adica la Cetelem care mi-au dat drept raspuns ca in acea suma care imi vine pe langa rata include penalizarile de intarziere si dobanda pe suma respectiva, totusi de aceste lucruri minore nu m-a instiintat nimeni cum ca dobanzile si penalizarile sa fie asa de mari. Am hotarat acum 2 luni sa ma opresc sa mai achit darile catre ei pt ca intrebanu-i la telefon de restanta activa mi s-a spus ca mai am de platit aproape aceeasi suma cat era obiectul cumparat in urma cu un an, deci.......intreb acuma ce am platit pana la urma? dobanzile lor si penalizarile?? Neachitand nimic de 2 luni la Cetelem m-am trezit cu telefoane de la ei zi de zi in care imi atrageau atentia ca urmeaza procesul de recuperare a intregului prejudidiu, au sunat inclusiv la locul meu de munca interesanduse daca mai figurez drept angajata. Intrebarea mea este daca au drept de a obliga pe sefii mei de la locul de munca sa vireze banii restanta in contul lor fara acordul meu? e posibil asa ceva?? V rog sa ma lamuriti cum se procedez in situatia actuala si ce drept au ei sa puna sechestru pe salariul meu. Va multumesc !
Buna seara! Am o problema care ma framanta de ceva vreme si nu stiu daca are o rezolvare si prin ce mod. Sunt divortata de 7 ani, am un baiat de 13 ani care e in custodia mea. Tatal copilului in acesti ani l-a vizitat foarte rar motivand ca nu are timp de el, sau...gasea anumite motive cum ca nu e in tara..etc. De 1 an aproximativ nu il mai cauta deloc, nici macar un telefon nu ai da sa se intereseze de existanta lui, mentionez ca nu de mult am aflat ca sa insurat si ca ar avea alta familie.....bun, asta nu ar fi o piedica zic eu sa nu dea un semn de viata copilului sau. Pensia alimentara trimite lunar acei 230 de ron. Vreau sa va intreb daca exista o cale sa trec numele copilului pe numele meu de fata, sau.....daca exista o cale chiar sa il decad din drepturile parintesti, pentru ca in fond si la urma urmei copilul are nevoie de parinte nu numai de bani! Din punctul meu de vedere acel om nu se poate numi "Tata" atata timp cat isi neglijeaza propriul copil de ani de zile. Va rog din suflet sa ma sfatuiti cum sa procedez si daca as avea vre-o sansa fie sa-l decad din drepturile parintesti, fie sa imi trec copilul pe numele meu de fata!! Va multumesc, astept cu nerabdare un raspuns!
Răspuns la discuția vanzare auto
talonul !!! si problema e ca azi am primit vesti de la el cum ca ma da la politie pe baza ca maina are unele probeleme etetice cum ar fi rugina, sau pete de ulei pe motor etc si ca se mai gandeste daca v-a mai continua sa facem actul de comodat, el sustine intr-una ca de nu imi convine imi aduce masina acasa si ma obliga sa dau banii inapoi ! Indrumati-ma va rog ca nu mai stiu cum sa procedez , legal ce drepturi am??
Vreau sa va intreb inca ceva, ce sanse asi avea sa o pot scoate masina de la impozit pe baza contractului de vanzare cumparare de mana , mentionez ca nu detin copie de pe buletinul cumparatorului, cand am vandut masina am predat asigurarea RCA si talonul, cartea masinii am pastrat pana la finalizarea procedurii.
nu am radiat-o din cauza ca cumparatorul urma sa o ia pe numele lui care il costa undeva la 400 ron, deci nu era o avere, dar el acuma refuza din pricina mentionate mai sus adineauri, pai daca o radiam nu mai umbla nici el nici eu cu masina, eu m-am bazat pe contractul facut intre noi si martorii si atunci eram linistita ca fac procedura corecta. Acuma dupa cum v-am spus sunt disperata ca nu stiu incotro sa apuc in cazul in care va refuza in continuare sa o ia pe numele lui ce fac? cum o scot de la impozit? pe ce baza? ca doar acel contract am facuta de mana fara o copie de buletin de la el
eu intre timp mi-am luat alta masina nu am cum sa -i returnez banii inapoi , pt ca m-am bazat pe acel contract de vanzare cumparare, teoretic urma sa o ia pe numele lui, dar sa intors a 2 zi, impozitul si amenda de circulatie mi-e platita la zi, practic e "curata" masina, daca cumva nu v-a vrea sa o ia pe numele lui am dreptul sa o radiez? nici nu stiu care pas sa-l fac primul.....
Discuție vanzare auto
Buna ziua! Am o mare problema in legatutra cu vanzarea unui autoturism, mai precis autoturismul meu l-am vandut unui rom printr-un contract de vanzare cumparare facuta de mana cu 2 martori, banii sau achitat evident in aceeasi zi.Problema cea mare este ca a doua zi cumparatorul (tiganul) a refuzat masina pe dovada ca nu are pe cine inscrie el fiind dator la finante, iar concubina e tanara si din pricina asta asigurarea RCA ul este foarte mare. Cumparatorul acuma ma obliga sa fac act de comodare la notar pe un termen nelimitat altfel imi cere banii inapoi si imi spune ca actul de vanzare cumpare nu e valabil daca nu e legalizat. Eu inca figurez ca si proprietara masinii pt ca nu am ajuns sa o pot scoate de la impozite. Va rog indrumati-ma ce a fac sunt femeie singura fara aparare nu stiu incotro sa apuc, sunt disperata!! Va multumesc!