Buna ziua! Am o problema cu care ma confrunt in momentul de fata si anume: anul trecut mi-am facut o rata la flanco pe 1 an de zile sa stabilit o rata fixa pe luna care trebuia achitata conform contractului. Lunar am depus acea suma fixata de ei cu mici intarzieri (aprox 2-5 zile) in functie de primirea salariului meu, dupa cateva luni m-a surprins pe langa rata stabilita de ei o suma ce trebuia achitata pe langa rata care aproape era cat juamate cat rata mea lunara. Am sunat la ei adica la Cetelem care mi-au dat drept raspuns ca in acea suma care imi vine pe langa rata include penalizarile de intarziere si dobanda pe suma respectiva, totusi de aceste lucruri minore nu m-a instiintat nimeni cum ca dobanzile si penalizarile sa fie asa de mari. Am hotarat acum 2 luni sa ma opresc sa mai achit darile catre ei pt ca intrebanu-i la telefon de restanta activa mi s-a spus ca mai am de platit aproape aceeasi suma cat era obiectul cumparat in urma cu un an, deci.......intreb acuma ce am platit pana la urma? dobanzile lor si penalizarile?? Neachitand nimic de 2 luni la Cetelem m-am trezit cu telefoane de la ei zi de zi in care imi atrageau atentia ca urmeaza procesul de recuperare a intregului prejudidiu, au sunat inclusiv la locul meu de munca interesanduse daca mai figurez drept angajata. Intrebarea mea este daca au drept de a obliga pe sefii mei de la locul de munca sa vireze banii restanta in contul lor fara acordul meu? e posibil asa ceva?? V rog sa ma lamuriti cum se procedez in situatia actuala si ce drept au ei sa puna sechestru pe salariul meu. Va multumesc !
Ti se poate pune poprire pe salariu.
Iar faptul ca ei au niste dobanzi si penalitati imense oarecum nu e normal,dar asta trebuiabsa stii,adica sa citesti in contract inainte de a semna,iar acum semnand le-ai dat acceptul acestor "camatari legali" sa te ingroape.Imi pare rau!
Eu va recomand sa depuneti o plangere la anpc,sa depuneti o copie dupa contract si sa cereti verificarea sumelor/penalitatilor , clauzelor abuzive .Din cate stiu eu nu mai au voie sa sune angajatorul.
Eu va recomand sa reluati platile pentru ca altfel va vor percepe penalitati foarte mari de cel putin 50% din suma ramasa de plata plus cheltuieli de judecata. Ce va pot spune sigur este ca protectia consumatorului va poate ajuta ,in multe cazuri au constata nereguli in privinta contractelor intocmite de ifn-uri.
Am verificat si cetelem percepe o dobanda penaliztoare de 8% din valoarea sumei nu specifica pe ce perioada ,dar spune clar ca dobanda este cumulativa si ca poate depasii suma initial imprumutata,