Am luat un credit de la o institutie nonbancara, careia, la un moment dat, nu am reusit sa-i achit ratele la timp. A urmat, timp de 12 luni, procedura de executare silita, prin poprire de salariu: imprumutul propriu-zis+ plus penalizarile, muuuuuuult mai mari decat rata in sine. Acum, sunt in situatia in care suma a fost platita integral,,, DAR,,, institutia nonbancara ma anunta ca pe toata perioada popririi, mi s-au aplicat in continuarea penalitati de 1% /zi (vreme de 12 luni) la suma restanta de la data declansarii propririi. E o suma imeeeensa! :O:O:O Se poate asa ceva???? E legal? Cum pot iesi din situatia data??? Exista o cale? Va
multumesc anticipat
Daca calculul penalitatilor s-a facut in conformitate cu prevederile legale nu aveti ce face. Legea spune ca toate costurile trebuie sa fie cunoscute de client de la inceput (consumatorul trebuie informat corect, complet si precis ....). Daca dobanda la credit, dobanda penalizatoare, taxele si comisioanele aferente creditului sunt la vedere, nu are importanta cat sunt de mari, legea nu limiteaza valoarea lor, acestea trebuie doar sa fie aduse la cunostinta clientului inainte de semnarea contractului, de asemenea in contract sa fie mentionate clar.
Daca considerati ca institutia nebancara nu a fost corecta, in sensul nerespectarii clauzelor contractuale sau a prevederilor legale, atunci depuneti o reclamatie la protectia consumatorilor, iar in masura in care acestia considera reclamatia intemeiata si dispun masuri reparatorii, faceti o contestatie la executare la care anexati solutia data de acestia.
Desi mi-a scazut 'entuziamul;, va multumesc foarte mult pentru precizar! Adevarul este ca nu am stiut , nici macar nu mi-as fi putut imagina, ca in perioada executarii prin poprire, credit+penalitati, banca ar putea continua in toata aceasta perioada penalizari! Mi se pare atat de aberant si absurd.... Dar legea nu are logica, cred :-( O seara buna
statul roman nu numai ca permite, dar si stimuleaza jupuirea propriilor cetateni de catre camatari...
cum, de altfel, procedeaza si el, statul, cand face poprire pe conturile datornicilor de biruri... penalitatile si dobanzile (dupa ce ca sunt imense) merg, merg, merg in continuare... la infinit...
e de neimaginat, pare o tara incredibila.