Buna ziua. Am contractat un credit de la o institutie nonbancara, si fiind disponibilizat am fost pus in imposibilitatea de a mai plati ratele la credit. Am contestat concedierea in instanta. In perioada cat procesul s-a judecat am fost dat in executare silita, executorul judecatoresc notificand angajatoru sa-mi retina 1/3 din salariu. La doua luni dupa notoficarea executoriului s-a pronuntat sentinta civila prin care eram reintegrat si mi s-au acordat salariile din momentul concedierii pana la reintegrare. La acel moment angajatorul a facut adresa catre executorul judecatoresc in care il informa ca urma sa primesc salariile restante ( i s-a comunicat inclusiv suma) si sa trimita "baza legala" pentru a-mi retine suma datorata executorului. Executorul a invocat art.780 din Codul de Procedura Civila. In baza acestui articol, angajatorul a trimis catre executor 2/3 din suma ce mi-o datora. Avand in vedere ca, Codul Muncii prevede ca maximul ce poate fi retinut din venituri salariale e 1/3 in cazul in care exista un singur creditor, angajatorul a incalcat legea si va intreb cui trebuie sa ma adresez si ce demersuri trebuie sa fac? Mentionez ca art.780 din Codul de Procedura Civila la punctul 5 prevede ca nu pot face obiectul propririi veniturile salariale viitoare decat dupa 3 luni de la infiintarea propririi . Ce pot face in aceasta situatie ?