avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 826 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Executare silită Retineri din salariu
Discuție deschisă în Executare silită

Retineri din salariu

Buna ziua. Am contractat un credit de la o institutie nonbancara, si fiind disponibilizat am fost pus in imposibilitatea de a mai plati ratele la credit. Am contestat concedierea in instanta. In perioada cat procesul s-a judecat am fost dat in executare silita, executorul judecatoresc notificand angajatoru sa-mi retina 1/3 din salariu. La doua luni dupa notoficarea executoriului s-a pronuntat sentinta civila prin care eram reintegrat si mi s-au acordat salariile din momentul concedierii pana la reintegrare. La acel moment angajatorul a facut adresa catre executorul judecatoresc in care il informa ca urma sa primesc salariile restante ( i s-a comunicat inclusiv suma) si sa trimita "baza legala" pentru a-mi retine suma datorata executorului. Executorul a invocat art.780 din Codul de Procedura Civila. In baza acestui articol, angajatorul a trimis catre executor 2/3 din suma ce mi-o datora. Avand in vedere ca, Codul Muncii prevede ca maximul ce poate fi retinut din venituri salariale e 1/3 in cazul in care exista un singur creditor, angajatorul a incalcat legea si va intreb cui trebuie sa ma adresez si ce demersuri trebuie sa fac? Mentionez ca art.780 din Codul de Procedura Civila la punctul 5 prevede ca nu pot face obiectul propririi veniturile salariale viitoare decat dupa 3 luni de la infiintarea propririi . Ce pot face in aceasta situatie ?
Putetu formula contestatie la executare in 15 zile de la data la care ati fost instiintat de poprire.

Contestati executarea silita, solicitand anularea actelor de executare infaptuite.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Cand se face prima retinere pentru o poprire salariala mihai1667 mihai1667 Buna ziua, Am rugamintea sa ma ajutati si pe mine sa clarific o problema legata de poprire salariala. Pe data de 3 februarie 2017, la compania la care ... (vezi toată discuția)
Incalcarea normelor noului cod de procedura civila de catre banca user43 user43 Sunt pensionar si am fost executat silit ptr un credit de nevoi personale. Executorul nu a transmis adresa de instituire a popririi catre Casa de pensii, ... (vezi toată discuția)
Dreptul muncii executare silita CONSTANTIN NICU CONSTANTIN NICU Conform CI.M. nr 20/15.04.2008 incheiat pe durata nedeterminata am fost angajat in calitate de gestionar marfa si sef de depozit la SC.A.....S.R.L cu un ... (vezi toată discuția)