avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 865 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... dreptul muncii executare silita
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

dreptul muncii executare silita

Conform CI.M. nr 20/15.04.2008 incheiat pe durata nedeterminata am fost angajat in calitate de gestionar marfa si sef de depozit la SC.A.....S.R.L cu un salariu de 1400 lei.Dupa angajare conducerea societatii a acordat prime al caror coantum acopereau retinerile lunare(impozit, C.A.S, C.A.S.S.) precum si tichete de masa pentru fiecare zi lucratoare.Concediul de odihna fiind stabilit la 28 de zile lucratoare pe an. Deoarece aveam gestiune lunar mi s-a retinut suma de 140 de lei drept garantie materiala. La data de 01.12.2009 conducerea firmei mi-a pus in vedere sa imi dau demisia. In urma refuzului meu mi-a desfacut contractul de munca disciplinar. Am contestat decizia de concediere in instanta si prin sentinta civila numarul 3511/02.12.2010 s-a dispus:
-" Reintegrarea reclamantului pe postul detinut anterior emiterii deciziei de concediere";
"-Obliga parata catre reclamant la plata drepturilor salariale cuvenite, indeate, majorate si actualizate, incepand cu data de 30.11.2009 pana la reintegrarea efectiva".
La data de 31.01.2011 am depus la societate o cerere prin care am solicitat punerea in executare a sentintei civile, anume: reintegrarea pe postul detinut anterior si plata drepturilor salariale stabilite de instanta.
Nu am primit niciun raspuns la cerere fapt pentru care am depus plangere penala pentru savarsirea infractiunilor prevazute de art 277 si 278 din legea 53/2003- codul muncii in dosar s-a inceput urmarirea penala.
Totodata am depus o cerere la executorul judecatoresc pentru executarea silita. Executorul tot amana sa execute sentinta. Mai intai a tot amanat sa solicite incuviintarea exectutarii silite si apoi dupa ce a obtinut incuviintarea a tot amanat executarea sub diferite pretexte. Urmare a insistentelor mele si dupa ce am solicitat sa imi elibereze copii de pe dosarul de executare pentru ca intentionez sa depun plangere pentru neexecutarea sentintei, a inaintat catre debitor o somatie de plata. In data de 01.06.2011 am fost convocat la sediul punctului de lucru al firmei unde mi s-a dat o decizie in care s-a mentionat: art 1-cn se reintegreaza in functia de gestionar al punctului de lucru al sc.a...srl incepan cu data de 101.06.2011 ; art2- pana la primirea gestiunii cn se va ocupa exclusiv de incasarea facturilor restante prevazute in sarcinile de serviciun anexate; art3- prezenta decizie se comnuica salariatului cn si compartimentului financiar contabil.
Sarcinile de serviciu cuprindeau o lista cu 11 societati comerciale care au cumparat marfuri si datorita crizei financiare nu au mai putut plati facturile.Aceste societati au fost actionate uin judecata si au fost pronuntate hotarari definitive si irevocabile de plata a sumelor restante si a penalitatilor.
Aceste societatii au facut obiectul si unei plangeri penale depuse impotriva mea pentru gestiune frauduloasa, abuz in serviciu si neglijenta in serviciu, dosar in care s-a dat solutia de N.U.P. In prezent, majoritatea societatilor respectiva este in insolvventa. In data de 10.06.2011 am fost convocat la executorul judecatoresc pentru distribuirea sumei incasate prin executare silita conform art 563-569 CPC.
Cu aceasta ocazie am aflat ca societatea a depus in cont la cec la dispozitia executorului suma de 21.000 lei . Totodata am aflat ca debitorul a contestat executarea silita si a solicitat prin ordonanta presidentiala suspendarea provizorie a executarii silite si ca plangerea adresata instantei are termen de judecata pe 04.07.2011.
In baza cerereii de suspendare executorul judecat, a refruzat distribuirea sumei incasate, invocand art 570 CPC. Pe baza celor mentionate mai sus am mai multe intrebari :
1) daca decizia de reintegrare este legala si daca s-a indeplinit dispozitia instantei;
2)daca aceasta poate fi contestata? In ce conditii? Este considerat litigiu de munca avand in vedere ca societatea a demarat actiunea de cercetare disciplinara,invocand faptul ca am lipsit de la serviciu nemotivat.
3) daca refuzul executorului judecatoresc este justificat si legal;
4) daca pentru anul 2010 aveam dreptul la CO si daca poate fi compensat in bani
5) daca pe perioada 30.11.2009 si panala reintegrarea efectiva aveam dreptul sa primesc tichetele de masa si prime lunare deoarece in contestatia la exectuarea silita debitorul a contestat suma stabilita de expertul contabil pentru faptul ca aceasta cuprinde: - primele lunare
- contravaloarea tichetelor de masa
-suma de bani ce reprez compensarea CO pe 2010
6) cum pot actiona pentru a intra i n posesia drepturilor salariale asa cum au fost stabilite de instanta de judecata?
Va multumesc mult pentru sprijin!
O zi buna!

Alte discuții în legătură

Executare silita-litigiu munca CONSTANTIN NICU CONSTANTIN NICU In urma unui litigiu de munca prin sentinta civila definitiva si executorie din 02.12.2010 instanta a constatat nulitatea deciziei de conderiere si a ... (vezi toată discuția)
Dreptul muncii CONSTANTIN NICU CONSTANTIN NICU Va rog sa ma ajutati si sa-mi explicat daca urmatoarea decizie este legala si daca am sanse sa obtin anularea ei in instanta .. Mentionez ca am contestat ... (vezi toată discuția)
A fi sau a nu fi... reintegrare dutu69 dutu69 Buna seara, Pe scurt: In 09.02.2009 am fost concediat cu art.65. Am castigat instanta ( hotarare pronuntata in 15.06.2009) drepturile salariale si ... (vezi toată discuția)