avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 943 soluții astăzi
Forum Activitate ZeTcs21

Activitate ZeTcs21

Ma poate ajuta cineva ? Multumesc!
Am nevoie de aviz de la ANSVSA pentru 4637 - Comert cu ridicata ceai, cafea?
Precizez ca voi ambala ceaiurile, si nu le voi prelucra intr-un anumit fel.

Daca da, inseamna ca si depozitul trebuie sa corespunda normelor de igiena. Imi poate oferi cineva o lista mai exacta?

Inca ceva.. In propria locuinta detin 2 dormitoare pe care nu le folosesc. (1 la parter, altul la etaj), intrarea insa se face bineinteles prin locuinta, si nu este separata. As putea sa folosesc o camera din locuinta pentru spatiul de lucru si depozitarea produselor?
Multumesc!
Buna ziua. Ebay și OLX.

CABINET DE AVOCAT "STOICA IOANA" a scris:

Buna ziua,
Puteti preciza, site-ul de unde ati cumparat jocurile mentioneaza , in termeni si conditii, ca puteti revinde produsele ?

Știe cineva va rog ?
Cum pot vinde Jocuri video originale second-hand fara a avea drepturi de autor? Trebuie sa cer permisiunea fiecărui producător sau există și o altă modalitate ?
Vânzarea se face pe firma prin intermediul unui magazin online .
Răspuns la discuția Cumparare de bunuri SH pe firma
Va multumesc din suflet pentru raspunsul dvs.
As mai avea cateva intrebari daca se poate.

Sediul social si punctul de lucru poate fi o simpla camera in propria casa? Este necesar ca magazin online sa ofer optiunea de a "vizita" punctul de lucru/biroul? Eventual exista anumite standarde pentru amenajarea punctului de lucru?

Va multumesc anticipat!

Răspuns la discuția Cumparare de bunuri SH pe firma
Va mulțumesc frumos ! Acest borderou se completează în ambele cazuri ? Și pentru a trece cele 500 de produse pe firma, dar și atunci când achiziționez produse de la persoane fizice ?
Buna ziua,
Detin o colectie de peste 500 de jocuri pentru diverse console. Din acest motiv m-am decis sa deschid un magazin online. Pe langa jocurile detinute, mai doresc sa cumpar. Noi, de la furnizori, dar si Second Hand de pe diverse site-uri de anunturi. Intrebariile mele sunt:

1. Cum pot vinde cele 500 de jocuri ale mele? Cum le trec pe firma daca nu am nici macar bon fiscal precum le-am cumparat eu.

2. Cum pot cumpara alte produse second hand pe firma, legal? Trebuie sa fac contract de vanzare cumparare la fiecare achizitie? Chiar daca aceasta este de 100 de lei? Spre ex. Cineva imi trimite 10 produse, eu le evaluez la 200 de lei. Cum ii trimit banii unei persoane fizice?

Va rog explicati-mi "mai pe inteles". Multumesc!
Mi-a fost distrusa oglinda din stanga de un biciclist, dar mi-a promis totusi ca o va face. Il cunosc pe baiat de la mine din sat, dar nu are tocmai o reputatie prea buna. Am zis, fie.. Vino cu piesa si pune-o la loc.

Acum, ma gandesc... Daca nu o va pune si nu anunt politia in maxim 24 de ore risc amenda sau suspendarea permisului pentru asta? Dar daca le zic ca domnul nu s-a tinut de cuvant si am si martori oculari?

Multumesc!
Buna seara,
Imi cer scuze daca nu voi fi prea explicit, insa ma aflu intr-o situatie nu prea favorabila cu acest caz.

In urma cu 4 luni, prietenul meu a suferit un accident la serviciu in Germania, a stat in coma 2 luni de zile. In urma acestui accident si-a pierdut din memorie si momentan este paralizat pe partea dreapta.
Fratele lui a angajat un avocat particular, si acuma se vorbeste despre despagubiri, pensii si asa mai departe. Important este despagubirea din partea firmei la care a lucrat. Nu stiu exact despre ce suma este vorba. Pe langa fratele sau, mai este sotia lui care este in tara si nu si-a dat mare interes.. A lasat totul pe mana cumnatului ei.

Astazi, sotia lui a primit o scrisoare cu datele contului bancar in care sa ajunga despagubirea. Este contul fratelui sau mai exact. Ea nu este de acord sa trimita procura pentru a intra banii in contul lui din motive de incredere.

Ce se va intampla in cazul acesta daca ea nu este de acord?
Cum poate ea sa preia imputernicirea ?
Precizez, ca acest prieten este inca internat in Germania, dar cat de cat constient.