iulius1979
Utilizator 1din 1 utilizatori consideră acest răspuns util
Am gasit un mesaj postat tot de mine aici in anul 2015, tot fara raspuns. Chiar nu a mai trecut nimeni prin aceasta situatie? Este fara rezolvare?
iulius2000 a scris:
Locuim in mediul rural, langa un drum neasfaltat. Cand ploua, apa de pe drum ne intra in curti, neexistand un sant stradal. Vrem sa amenajam rigole de scurgere a apelor pluviale, deoarece anul trecut, primarul ne-a raspuns pe internet precum ca este datoria cetatenilor sa se ocupe de acest aspect. Intrebarea este ce facem cu teava de apa, care trece pe langa gardul nostru, pe sub pamant? Ce dimensiuni trebuie sa respectam pentru sant?
Am sunat la primarie si o doamna de la urbanism a spus sa nu ne apucam de nimic de capul nostru, dar atat, nimeni nu a mai venit sa constate. Ce putem face? In urma ploii torentiale din ultimile zile, curtea ni s-a umplut de noroi si pietris din drum.
Cum putem forta primaria/primarul sa ia masuri in aceasta privinta? Unde putem face plangere pentru aceste distrugeri si neplaceri cauzate de natura, dar si de neputinta primariei?
Ne-am gandit sa depunem o adresa la primarie, dar nu stiu cum am putea sa o formulam. Probabil ca o sa ramana o simpla hartie aruncata intr-un sertar.
Gasim vreun ajutor de la specialistii de pe acest forum?
In luna noiembrie au inceput niste asa zise lucrari de asfaltare. In doua zile, niste utilaje au decupat drumul pe o portiune de 200 de metri, apoi au abandonat lucrarile pentru ca a venit iarna. In urma acestor lucrari, a aparut o diferenta de nivel intre 30 de cm si un metru, iar 20 de case au ramas fara posibilitatea de mai baga masinile in curte din acest motiv. Am sunat la primaria comunei de care apartinem si am intrebat cand continua lucrarile si daca sunt prevazute rigole pentru apele pluviale, dar ni s-a inchis telefonul constant.
Astazi am depus la registratura primariei niste adrese in numele mai multor vecini in care cerem detalii despre asfaltare si despre solutia tehnica privind rigolele/santurile de preluare a apelor pluviale.
Mentionez ca in ultimii 3 ani, am avut problem mari cand ploua mai tare, apa, noroiul si petrisul intrandu-ne in curte. Am depus sesizari la primarie, dar degeaba, nu s-a facut nimic. In timp, pe drum s-au facut niste santuri "naturale", iar apa era cat de cat preluata si curgea la vale, fara a mai intra in curti. Este o situatie mai ciudata acum.... practic datorita problemei cu apele pluviale, nu mai vrem asfalt, daca nu se fac si santuri. Acum, apa o sa ne intre direct in curti.
1. Putem obliga primaria sa ne asigure accesul auto in curti, care ne este restrictionat din luna noiembrie, cand s-a stricat drumul de catre o firma contractata de primarie, iar fiecare parcheaza pe unde poate?
2. Daca intr-un final vor incepe lucrarile de asfaltare, putem obliga primaria sa faca santuri pentru apele pluviale? Noi nu putem face asta, pentru ca este drum public. Daca o sa ne sa raspunda si in scris ca nu sunt prevazute santuri in proiect (verbal ni s-a confirmat acest lucru), ce putem face? De fiecare data cand ne este inundata curtea, trebuie sa dam primaria in judecata?
3. Exista un for superior primariei unde ne putem adresa: Fondul de Mediu, Prefectura etc. sau doar instantei de judecata?
Tatal meu a a decedat in urma cu 33 de ani, eu fiind singurul copil. Mama mea inca traieste. Tatal a avut doi frati drepti.
Am aflat recent ca de la bunici (parintii tatalui meu) a ramas o suprafata de pamant, la care poate as fi avut si eu dreptul. In urma cu aproximativ 20 de ani, cei doi frati ai tatalui meu au facut niste acte si au intrat in posesia terenurilor. Mama mea nu a stiu nimic, nu a semnat nimic, iar eu eram minor. Presupun ca notarul. sau primaria (nu stiu exact ce fel de acte s-au facut), nu au stiut si de existenta celui de-al treilea frate (decedat in acel moment). Intre timp, unul din ceilalti doi frati a decedat si el, iar in urma lui au ramas 5 copii, care se considera mostenitori a jumatate din terenuri, impreuna cu cel de-al treilea frate (inca in viata)..
Intrebare: in momentul acesta, mai pot emite vreo pretentie asupra terenurilor pe care ar fi trebuit sa le mosteneasca tatal meu? Exista vreun termen in care se prescrie acest drept de mostenire? Daca ar trebui sa incep vreo actiune, de unde ar trebui sa incep? Ar trebui sa contactez un avocat din judetul respectiv? Considerati ca as avea vreo sansa sa intru in posesia partii mele din mostenire dupa atatia ani?
Ma simt nedreptatit si vreau sa stiu, daca, in conformitate cu legile din Romania, mai pot face ceva la asa mare distanta de timp.
Va multumesc!
Sunt angajat legal cu contract de munca in Emiratele Arabe Unite, unde merg o data pe luna si stau o saptamana, dar am un contract de munca si cu o firma din Romania.
Pentru veniturile salariale obtinute in Emiratele Arabe Unite trebuie platit impozit in Romania?
Ma poate ajuta cineva cu raspunsul la aceasta intrebare? Ce risc daca nu achit amenda primita pentru radar in Elvetia? Exista vreo colaborare intre Romania si Elvetia si ma pot trezi cu surprize de la statul roman? Poate statul elvetian sa ma dea in judecata pentru amenda neplatita?
Am inchirat o masina in Elvetia in luna iunie, iar acum, in luna octombrie, am primit prin posta, fara confirmare de primire, o amenda de la prefectura din Geneva. In aceasta instiintare numele mi-a fost gresit cu o litera. Problema este ca acum nu am bani sa o achit, pt ca este in valoare de 450 franci.
Ce se poate intampla daca nu achit amenda si o sa vreau sa intru in Elvetia in lunile urmatoare? Exista sansa sa nu ma gaseasca avand istoric cu amenzi in acea tara, datorita literei gresite din nume? Daca totusi o sa am probleme, pot achita amenda pe loc, cash? Aveti idee ce penalizari pot exista?