UngureanuSilviu
Utilizator 1din 1 utilizatori consideră acest răspuns util
Faceti calculul cu atentie la sumele de pe fluturas. Acest beneficiu trebuie evidentiat pe fluturasul de salatiu dar nu ar trebui sa vi se retina acei bani. Uitati-va cu atentie si faceti calculul.
Buna seara!
Revin cu acest mesaj pentru a aduce din nou in atentie acest subiect care nu a gasit nici un raspuns.
Sper sa fie cineva printre dumneavoastra care cunoaste aceste aspecte legale si ma poate lamuri.
Multumesc!
Buna ziua!
Va rog sa ma indrumati in urmatoarea situatie: Angajatorul doreste sa instaleze siteme de monitorizare video si audio (optiunea audio sutine ca va fi dezactivata) in masinile companiei care deja au instalate sisteme de monitorizare prin GPS. Aceste sisteme inregistreaza pe parcursul calatoriei atat carosabilul cat si conducatorul auto, avand in componenta si niste avertizari de exemplu la trecerea pietonilor sau daca conducatorul fumeaza etc.
O mare parte din coducatorii auto nu sunt soferi angajati ci detin alte functii in cadrul companiei, conducand masinile pentru deplasarile in interes de serviciu.
Din punct de vedere legal, compania are dreptul sa inregistreze conducatorul auto pe parcursul calatoriei?
Exista vreo cale prin care conducatorul auto poate refuza sa fie filmat? Daca da, in baza carei legi?
Multumesc!
UngureanuSilviu
Utilizator 6din 6 utilizatori consideră acest răspuns util
Nu se solicita nici o dovada, este o declaratie pe care trebuie sa o completezi si atat.
Cand depuneti banii, completeti la provenienta - salariu. Nu o sa va ceara nimeni bonurile de la casele de schmb de acum 5 ani de cand strangeti banii.
Bafta!
Va rog sa ma indrumati in urmatoarea situatie:
Angajatului i s-a oferit posibilitatea de a lucra la o filiala a companiei care este in afara Uniunii Europene. Urmeaza a i se face o oferta de la filiala respectiva in viitorul apropiat. Contractual ar putea avea o viabilitate de 3-5 ani sau mai mult.
Toate acestea vin in urma unor promisiuni ale sefului direct pe care nu le-a onorat, iar cand angajatul a cerut explicatii sefului direct referitor la promisiuni, acesta a venit cu varianta de tranfer de care am spus mai sus, ignorand a raspunde macar evaziv intrebarilor subalternului referitoare la functia promisa.
Transferul in sine ar fi o oportunitate buna de dezvoltare a angajatului, singura si marea problema este aceea ca o data transferat pe entitatea respectiva, contractul angajatului poate inceta oricad si fara explicatii sau alte implicatii legale, clar mult mai usor decat daca ar ramane angajat al entitatii din Romania.
Transferul ar insemna ca angajatul trebuie sa demisioneze din pozitia pe care o are la compania din Romania (conform practicilor uzuale ale companiei), dupa primirea ofertei si acceptarea noului contract.
Ce varinate legale sunt ca angajatul sa nu demisioneze de la compania din Romania ci doar sa suspende contractual pe o perioada de 2-5 ani sau nedeterminata, cel putin pana se dovedeste ca initiativa este una rela si nu pe o perioada limitata avand ca scop eliminarea angajatului din companie.
Aceste suspiciuni sunt fondate considernd faptul ca in trecut s-a petrecut ceva similar si nu ar fi exclus sa se repete tinand cont de cele mentionate mai sus.
Care ar fi cea mai buna varianta prin care, daca prin absurd, contractual din afara tarii ar inceta dupa o perioada de timp, angajatul sa poata reveni la fostul sau loc de munca in compania din Romania.
Multumesc anticipat pentru ajutor.
Va rog sa ma ajutati cu interpretarea urmatoarei fraze din punct de vedere jurudic, fraza din CCM la nivel de companie, care spune urmatoarele:
"In afara indemnizatiei de concediu salariatul beneficiaza de o prima de vacanta egala cu 50% din salariul lunar de baza ce va fi platit o data pe an cumulat cu plata drepturilor salariale cuvenite pentru luna Iunie".
Eu am fost angajat in luna August, deci nu am beneficiat de prima de vacanta care s-a dat angajatilor in luna Iunie. Discutanad cu directorul de resurse umane si intreband de acesta situatie prezentata mai sus, acesta mi-a spus ca eu nu voi beneficia de prima (pentru lunile de la angajare pana la sfarsitul anului) deoarece se plateste o data pe an si a fost inainte de angajarea mea.
Va rog sa-mi spuneti daca din punct de vedere legal (intrpretarea care s-ar putea face in instanta) si conform celor de mai sus as avea dreptu la acea prima de vacanta pentru cele cateva luni din momentul angajarii pana la sfarsitul anului.
Multumesc.
Buna seara,
Multumesc pentru raspuns, mentionez ca presupusul cumparator mi-a spus ca are 24 de ani, deci varsta destul de inaintata pentru a poseda permis. Nu am banuit nici un moment ca nu ar avea permis de conducere.
Referitor la paguba produsa, vedeti vre-o sansa sa recuperez intreaga suma sau in poces s-ar invoca probabil acea culpa comuna si aplicabil ar fi ca fiecare parte sa suporte jumatate din paguba?
Mutumesc.