Va rog sa ma ajutati cu interpretarea urmatoarei fraze din punct de vedere jurudic, fraza din CCM la nivel de companie, care spune urmatoarele:
"In afara indemnizatiei de concediu salariatul beneficiaza de o prima de vacanta egala cu 50% din salariul lunar de baza ce va fi platit o data pe an cumulat cu plata drepturilor salariale cuvenite pentru luna Iunie".
Eu am fost angajat in luna August, deci nu am beneficiat de prima de vacanta care s-a dat angajatilor in luna Iunie. Discutanad cu directorul de resurse umane si intreband de acesta situatie prezentata mai sus, acesta mi-a spus ca eu nu voi beneficia de prima (pentru lunile de la angajare pana la sfarsitul anului) deoarece se plateste o data pe an si a fost inainte de angajarea mea.
Va rog sa-mi spuneti daca din punct de vedere legal (intrpretarea care s-ar putea face in instanta) si conform celor de mai sus as avea dreptu la acea prima de vacanta pentru cele cateva luni din momentul angajarii pana la sfarsitul anului.
Multumesc.
Prima de vacanta
soso35
Buna ziua
Incepand cu data de 16.07.2009 din cauza concedierii colective facute in firma ma numar printre viitorii someri.
In luna aprilie am ... (vezi toată discuția)