avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 296 soluții astăzi

Miercuri, 26 martie, are loc evenimentul: Taxarea muncii în 2025: Modificări, provocări și soluții. Participă →

Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Prima de vacanta
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Prima de vacanta

Buna ziua
Incepand cu data de 16.07.2009 din cauza concedierii colective facute in firma ma numar printre viitorii someri.
In luna aprilie am beneficiat de concediul de odihna si nu am primit prima de vacanta stipulata in C.C.M., aceasta platindu-se pana anul trecut pe data de 20 iulie la toti angajatii odata.
C.C.M. prevede urmatoarele: -pe langa indemnizatia de concediu se va acorda o prima de vacanta a carei valoare va fi de 25% din salariu dar nu mai mica de 500 RON net
- indemnizatia de concediu de odihna si prima de vacanta se platesc chenzinal sau in avans, inainte de data plecarii in concediu, la solicitarea salariatului
Firma este obligata sa-mi plateasca prima de vacanta? Dar colegilor mei care nu au beneficiat de concediu?
Ce pot face pentru a primi acesti bani daca mi se cuvin?
Va multumesc anticipat
Cel mai recent răspuns: sofia1975 , utilizator 08:54, 28 Iulie 2009
Intocmiti o cerere catre angajator ( cu numar de inregistrare) si solicitati acea prima in temeiul art. X din CCM la nivel de unitate. Daca societatea nu va da acesti bani pana la lichidare, adresati-va cu o sesizare catre ITM. Va puteti adresa si instantei de judecata pentru obtinerea acestor drepturi, in termen de 3 ani de la data nasterii dreptului de a primi aceste sume( de la plecarea in concediu).
Multumesc pentru sfat .
Am sunat la punctul de lucru (din Galati unde sunt angajat), firma fiind cu sediul in Bucuresti mi s-a spus ca nu-mi poate da un nr. de inregistrare si sa astept poate mi se vor da acesti bani.
Nu asteptati. Trimiteti adresa la sediul firmei, cu confirmare de primire. Promisiunile...
Adresa trebuie facuta la sediul punctului de lucru sau la firma la Bucuresti?
Trebuie trimisa pana la data 16.07 cand inceteaza contractul sau pana la aceasta data deja sa fie ajunsa ?
Ar fi mai bine sa o trimiteti la sediul societatii de unde se iau deciziile ( cea de la Bucuresti). Cu cat o trimiteti mai repede, cu atat mai bine pentru dvs.

Alte discuții în legătură

Indemnizatie concediu de odihna pt personal contractual mariana3040 mariana3040 sunt angajata ca personal contractual intr o primarie din 2008 . Vreau sa mi spuneti daca pt concediile efectuate in anul 2009 si 2010 trebuia sa mi se acorde ... (vezi toată discuția)
Functionari publici plecati in somaj-retinere prima de vacanta? grozeamagdalena grozeamagdalena Buna seara ! sunt functionar public si plec la somaj, as dorii sa stiu daca mi se va oprii din prima de vacanta pe care am luat-o si am efectuat mai multe zile ... (vezi toată discuția)
Probleme concediu de odihna ContSters66930 ContSters66930 Mi-am efectuat jumatate din concediul de odihna pe anul 2010 in luna aprilie, acum pe 23 septembrie urmeaza sa imi efectueaza si a doua jumatate din concediu. ... (vezi toată discuția)