avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 746 soluții astăzi

Joi, 6 februarie, are loc evenimentul: AI Act: De la reglementare la implementare - Ghid practic de conformare pentru companii. Participă →

Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... probleme concediu de odihna
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

probleme concediu de odihna

Mi-am efectuat jumatate din concediul de odihna pe anul 2010 in luna aprilie, acum pe 23 septembrie urmeaza sa imi efectueaza si a doua jumatate din concediu. Nici pana in ziua de azi nu am primit vreun ban pentru prima jumatate sau pt intreg concediul. Cererea pt efectuarea celei de-a doua jumatati de concediu a fost facuta in urma cu o luna si jumatate. Ce pot sa fac ca sa primesc acesti bani la care am dreptul avand in vedere ca conducerea firmei nu doreste sa efectueaza plata concediilor de odihna in acest an. Unde ma pot adresa ca sa imi pot primi acesti bani pana la inceperea concediului de odihna?
Cel mai recent răspuns: adelaida_07 , utilizator 18:16, 9 Septembrie 2010
Cum sunt justificate in statul de plata al lunii aprilie zilele de concediu de odihna?
in codul muncii se spune ca angajatorul are obligatia sa plateasca cu 5 zile lucratoare anterioare plecarii în concediu, indemnizatia de concediu

cred ca ar trebui sa va adresati itm-ului
nu stiu cum sunt motivate in statul de plata, cert e ca pe fluturasul meu de salariu nu am avut nici macar o zi platita din acel concediu, iar stat de plata nu am mai vazut de 2 ani de zile... bani sunt bagati pe carduri in banca aleasa de angajator in urma unor anumite manevre.
Am solicitat plata concediului si mi s-a spus ca se vor face conform graficiului, adica undeva in luna mai anul 2011... asta daca firma va mai exista pana atunci. Avand in vedere ca nici pe anul 2009 nu s-au platit toate concediile nici pana acum. Am sa ii mai fac o solicitare in scris iar in urma raspunsului am sa ma adresez itm-ului.
bobman a scris:

nu stiu cum sunt motivate in statul de plata, cert e ca pe fluturasul meu de salariu nu am avut nici macar o zi platita din acel concediu, iar stat de plata nu am mai vazut de 2 ani de zile... bani sunt bagati pe carduri in banca aleasa de angajator in urma unor anumite manevre.
Am solicitat plata concediului si mi s-a spus ca se vor face conform graficiului, adica undeva in luna mai anul 2011... asta daca firma va mai exista pana atunci. Avand in vedere ca nici pe anul 2009 nu s-au platit toate concediile nici pana acum. Am sa ii mai fac o solicitare in scris iar in urma raspunsului am sa ma adresez itm-ului.

Pe fluturasul de salarii ar trebui sa apara numarul de zile lucrate, diferenta de zile ar trebui sa apara ca si concediu de odihna ( si ar fi fost platite) sau fara plata, sau altceva.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Micsorarea salariu - legal sau nu ContSters66930 ContSters66930 Buna ziua. Saptamana asta in cadrul firmei in care lucrez s-a luat decizia sa se scada salariile la tesa cu 8%. Prima problema, este vreo posibilitate prin ... (vezi toată discuția)
Concediu de odihna dalela23 dalela23 am si eu o nelamurire....daca am lucrat 5 luni prin somaj....si am renuntzat din diferite motive, prin demisie am dreptul la plata concediului de odihna. stiu ... (vezi toată discuția)
Cum poate demonstra angajatul ca nu a efectuat concediu de odihna? ina_enache ina_enache Buna ziua Am o intrebare legata de un alt conflict cu angajatorul meu. Am incetat activitatea de 2 ani la aceasta firma acum 2 luni. In acesti 2 ani nu am ... (vezi toată discuția)