avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 923 soluții astăzi
Forum Activitate InaF

Activitate InaF

Multumesc, dar dovada nu o am. As vrea sa ma lamuresc insa daca acum eu pot retrage din notariat acele acte, practic sa anulez tot ce am inceput si sa fac o noua oferta de vanzare la primarie. Daca da, sunt obligata sa astpt 6 luni sau nu? Cat de repede pot face alta oferta? Va multumesc.
Răspuns la discuția Succesiune teren agricol
MUltumesc pentru raspunsuri. Terenul este putin si parcelat, parcelele sunt mici si la distanta una de alta. Pt fiecare parcela am inteles ca tr scos certificat fiscal. Pana acum arendas a fost preotul satului care d 8 ani dezile a dat banii pe teren numai surorii mele noi neavand actele de proprietate facute dupa decesul parintilor nostri. Anul acesta l-am notificat sa ne dea fiecareia jumatate din ce ne revenea pt ca urma sa facem succesiunea, insa nu a tinut cont. Este suficient daca pt moment am acea notificare scrisa pt ca macar sa il impiedic sa foloseasca tot terenul, de vreme ce eu nu sunt de acord sa i-l mai dam lui in arenda? daca il va folosi in continuare abuziv pe tot si nu doar jumatatea surorii mele?
Pe 12 sept a.c. am facut oferta vanzare teren agricol, la primarie (3,33 h, 3 frati, neiesiti din indiviziune, toti trei de acord sa vindem). In aceeasi zi, arendasul nostru a depus doc. ca accepta cumpararea, dupa cum stabilisem anterior. Verbal ne-am inteles sa ne intalnim pe 27 oct. la notar pt. a intocmi o promisiune de vanzare.

Au fost intre timp eliberate avizele finale de la Camera agricola, avem toate actele in regula.

La data stabilita - 27.10 s-a prezentat solicitand o amanare, invocand ca va obtine un imprumut de la banca, astfel reusind sa achite pe 10 nov. plata terenului, conform acceptului depus

In acest timp, nu ne-a mai raspuns la tel si la mesaje, in 10 nov. nu s-a prezentat la notar, nu ne-a mai dat niciun fel de semn.

In aceste conditii, ce putem face, suntem obligati sa asteptam 6 luni sa vedem daca aceasta persoana cumpara terenul sau putem anula actele si face o alta oferta pt un alt cumparator?

Arendasul poate fi tras la raspundere in vreun fel pt paguba pe care ne-a produs-o? Noi am avut si alt cumparator dar stiam ca el , ca arendas, are prioritate. Nu am refecr la despagubiri materiale, ci daca are vreo raspundere legala. Nu mi se pare normal sa stam dupa acst om 6 luni si fara a avea vreo garantie ca va cumpara, noi dorind sa vindem cat mai repede.

Astept opinia dumneavoastra.

Va multumesc..

Buna ziua,

Am facut susccesiune pe 5 h teren agricol, impreuna cu sora mea, mie imi revin 1/2 din 5 h.

Ce pasi am de facut pt a obtine iesirea din indiviziune si ce taxe am de platit, unde anume trebuie platite?

Va multumesc.

Calea amiabila nu intra in discutie, din pacate.
ma gandeam la un termen estimativ, 1 an doi, 10...

Multumesc!
Va multumesc pt. mesajul detaliat. la noi acest pamant d e5 h este distribuit in 7 loturi mici, inteleg ca pt. fiecare trebuie facut cadastru, deci 7 cadastre si 7 taxe, este corect cea stiu?

Cu sora mea nu se pune problema rezolvarii amiabile din pacate, ea nu imi va da bani pe teren, iat costul unui avocat nu stiu daca acopera cheltuielile din vanzarea ulterioara a terenului.

cat ar dura in instanta aceasta procedura, considerand un termen maxim?

multumesc
din partea utilizatorului siteului, multumesc pt intentia de sprijin.
Multumesc, intrebam de etape pt. ca este exclusa calea amiabila. Intrebarea mea facea referire si la taxe si la pasii efectivi care trebuie urmati in acest sens, actele necesare etc. Este evident ca orice astfel de act se face la notar. Multumesc pt. intentia de sprijin. Aastept si alte raspunsuri d
Buna seara,

Am vandut un produs pe un site cunoscut de vanzare -cumparare, in valoare de 1800 lei, cu cele mai bune intentii si onest. Cumparatorul mi-a cerut sa ii rezerv produsul si s-a oferit sa imi achite in avans in cont si sa trimit produsul dupa ce revine din spital.

Am considerat ca fiind o suma mare corect este sa nu accept plata in avans si la initiativa mea sa trimit prin livrare cu verificare 2 produse si cumparatorul sa examineze si sa aleaga, cu posibilitate de retur unul sau ambele produse, evident.

Am dat eu tel si am intrebat daca este multumit, mi-a raspuns afirmativ, apoi la o zi mi-a spus ca s-a consultat cu o ruda si ca nu e produs original (fapt pe care eu nu am dovezi sa il contest pt ca nu detin bonul de achizitie, fapt precizat de mine de la inceput).

I-am zis initial sa imi trimita produsul inapoi, dar intre timp am analizat mai bine si mi-am dat seama ca am fost corect fata de cumparator, nu va d ce as fi putut face in plus si i-am scris din nou prezentandu-i situatia.

Mi-a scris ulterior multe mesaje ca isi vrea banii, intre timp au trecut cca 3 saptamani, m-a deranjat ca ma ameninta cu politia in conditiile in acre eu am plangere la politie pt cineva care m-a pacalit trimitandu-mi cu totul altceva decat am comandat si de 4 luni nu mai primesc niciun semn, am ramas cu banii luati.

Am acceptat totusi sa ii restitui suma contra produsului returnat, desi nu am nicio garantie ca nu s-a folosit de el intre timp.

Va rog sa imi spuneti daca in aceste conditii am incalcat vreun drept legal al cumparatorului sau daca eu, ca vanzator am vreun drept legal de a nu returna produsul. Personal cred ca a vrut sa cumpere si sa vanda mai scump mai departe si ma simt pacalit.maine urmeaza sa imi restutuie produsul, ce sa fac, sa il primesc?

Va multumesc.
Buna ziua,

Am facut susccesiune pe 5 h teren agricol, impreuna cu sora mea, mie imi revin 1/2 din 5 h.

Ce pasi am de facut pt a obtine iesirea din indiviziune si ce taxe am de platit, unde anume trebuie platite?

Va multumesc.