avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 932 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... iesire din indiviziune teren agricol
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

iesire din indiviziune teren agricol

Buna ziua,

Am facut susccesiune pe 5 h teren agricol, impreuna cu sora mea, mie imi revin 1/2 din 5 h.

Ce pasi am de facut pt a obtine iesirea din indiviziune si ce taxe am de platit, unde anume trebuie platite?

Va multumesc.
Cel mai recent răspuns: InaF , utilizator 15:16, 4 Noiembrie 2016
Pe cale amiabila o puteti face la notar!
Multumesc, intrebam de etape pt. ca este exclusa calea amiabila. Intrebarea mea facea referire si la taxe si la pasii efectivi care trebuie urmati in acest sens, actele necesare etc. Este evident ca orice astfel de act se face la notar. Multumesc pt. intentia de sprijin. Aastept si alte raspunsuri d
din partea utilizatorului siteului, multumesc pt intentia de sprijin.
Daca va intelegeti cu sora dumeavoastra puteti face partaj la notar. Daca nu aveti cadastru si intabulare trebuie sa facei apoi se va face dezmambrare cu partaj. pentru aceasta va trebuie certificatul de mostenitor, certificat fiscal pe ambele coproprietare, proprunere de dezmembrare a terenului in doua loturi care vor fi atribuite copartajantelor.
Sau doar partaj si trebuie sa aveti cadastru intabulare fiscale si doar una din copartajante va ramane cu intreg terenul dand celelilalte copartajante o sulta (bani) pentru cota ce o cedeaza in favoarea celeilalte.
In caz de neintelegere va adresati instantei de judecata pentru ca nimeni nu este obligat sa ramana in indiviziune.
Costurile le aflati la notar pentru procedura amiabila in caz contrar puteti apela la un avocat, pentru ca in instanta trebuie sa timbrati actiunea si este un procent din valoare.
Va multumesc pt. mesajul detaliat. la noi acest pamant d e5 h este distribuit in 7 loturi mici, inteleg ca pt. fiecare trebuie facut cadastru, deci 7 cadastre si 7 taxe, este corect cea stiu?

Cu sora mea nu se pune problema rezolvarii amiabile din pacate, ea nu imi va da bani pe teren, iat costul unui avocat nu stiu daca acopera cheltuielile din vanzarea ulterioara a terenului.

cat ar dura in instanta aceasta procedura, considerand un termen maxim?

multumesc

Alte discuții în legătură

Contractul de tranzactie este cea mai ieftina solutie de iesire din indiviziune ? omidee omidee Suntem 4 mostenitori , mama si trei copii, ai unui teren de 1550 mp ( care conf.certificatului de mostenitor se imparte in mod egal celor patru ) si a unui ... (vezi toată discuția)
Mostenire - teren fara cadastru, in indiviziune adimar55 adimar55 Mama este mostenitoarea unei suprafete de teren impreuna cu 3 cumnati (conform titlului de propietate),intre timp a decedat.Ce demersuri trebuie sa fac pentru ... (vezi toată discuția)
Iesire indiviziune adimar55 adimar55 Buna ziua.Am intocmit actele pentru iesirea din indiviziune pentru un teren agricol im mediul rural si suntem la ultima infatisare la notar pentru stabilirea ... (vezi toată discuția)