avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 657 soluții astăzi
Forum Activitate mirela86

Activitate mirela86

Si daca as face partaj acum,care este procedura?
Buna ziua.Daca eu sunt proprietara pe jumatate din mostenire ,cum nu pot sa fac nimic acolo?Constructia la care am facut referire este un corp separat de casa in care locuieste el,doar ca acolo este o baie pe care o foloseste el.El foloseste toata casa si eu nu am dreptul pe jumatatea mea sa fac ce vreau?Se poate face o partajare in aceste conditii?
Buna seara,Suntem 2 frati.In urma succesiuni dupa tatal meu ,am mostenit fiecare jumatate din mostenire.Dupa aproape 2 ani,fratele meu imi doneaza partea lui ,prin act de donatie,cu drept de uzufruct viager.Mentionez ca mostenirea se compune din casa[2 camere ,o bucatarie ,o camara],curte si gradina.In curte a mai fost o constructie care a ars.Din acea cladire a mai ramas o baie ,pe care o foloseste fratele meu,dar care e in stadiu de degradare pentru ca nu s-a mai reparat dupa ce a luat foc.Acum ,as vrea sa o daram eu si sa imi ridic pe acel loc o casuta dar nu ma lasa fratele meu.Mentionez ca acea constructie nu era trecuta la cadastru.El ma obliga sa ii fac alta baie.In acea casa locuieste fratele meu,eu locuind in alta parte cu sotul meu.Deci ,casa o foloseste el ,eu nu pot folosi nimic cu toate ca eu sunt proprietara.Se poate face o partajare la acea donatie,sau ce solutie as puta gasi?
Răspuns la discuția Concediu medical
Trebuie sa ai lucrate ultimele 6 luni sau 6 luni in ultimele 12 luni?
Din data de 10 aprilie 2018 sunt angajata la o firma.Pana in data de 03 ianuarie 2018 am fost in somaj un an.Din data de 18 iulie 2018 am intrat in concediu medical.As putea avea probleme cu plata concediului medical tinand cont ca din ianuarie pana in aprilie nu am fost angajata?
As mai avea o rugaminte.Va rog sa imi explicati ce inseamna acest drept de uzufruct.Ce drepturi ar avea fratele si ce obligatii as avea eu.Va multumesc din suflet.
Dar daca ,fratele doreste sa trec toata mostenirea pe numele meu cu clauza de uzufruct viager,ce ar presupune acest lucru?Putem sa mentionam ca are drept de uzufruct doar pe casa in care v-a locui?
Si atunci trebuie facute masuratori sau e suficient sa se mentioneze fiecare cu ce ramane?Multumesc din suflet.