avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1239 soluții astăzi
Forum Activitate Horatiu1980

Activitate Horatiu1980

Divorț pronunțat în 2018. Tatăl.obligat de instanță la plata pensiei alimentare care până în momentul de față a fost plătită în contul.mamei chiar daca nu integral in fiecare luna , dar că și cuantum a fost achitată în unele lui chiar mai mult decât cerea instanța. Custodie comuna (băiețel de 6 ani jumate) cu domiciului la mama, dar sunt amenințat în ultima vreme că dacă nu îmi plătesc integral pensia sau nu îi vorbesc adecvat nu mă.mai.lasa să îmi văd fiul. Până acum de cate ori am fost abordat de mama sa am grija de copil pentru un anumit timp sau orice legat de el, nu am refuzat niciodată și de fiecare data am căutat să petrec cat mai mult timp alaturi de el . Copilul întreabă de mine dar mama îl minte că nu am timp pt el sau lucrez. Mi-am schimbat programul de serviciu la cerea ei de cate ori a fost nevoie dar mi se refuza constant dreptu de a petrece timp cu el sau de a-l vedea. Ce căi legale pot urma că sa îmi văd și îmi petrec mai.mult timp cu el.pentru că pe cale amiabila nu găsesc nici un compromis din partea mamei.
Bine. Dar pentru moment ce posibilitate legala am? Încerc de o săptămână și mai bine sa iau legătura cu el și sunt refuzat pe motive diverse care nu au legătură cu el.

Duca Oana a scris:

Daca nu va intelegeti, se poate stabili un program de vizita in instanta.

Custodia comuna cu domiciliu la mama ce înseamnă mai exact? Adică copilul trebuie sa locuiască acolo nu? Și atâta timp cât eu am dovezi ca mi-am făcut datoria și am onorat pensia alimentara care trebuia plătită în natura în cuantumul unei sume și copilul a petrecut mai mult timp în alt domiciliu decât al mamei? Am vreo șansă să primesc custodia atâta timp cât dovedesc ca venitul meu și domiciliul sunt pe măsură cerințelor și ca mama nu și-a îndeplinit atribuțiile și ca l-a pus pe copil în situații neplăcute?
Sunt divorțat de soție de 4 ani și în ultima vreme îmi tot interzice sa vad copilul deși avem o sentința de divorț cu custodie comuna. Ce cai ar trebui sa caut în asa fel încât sa am dreptul sa stau cu el când vreau?
Răspuns la discuția Furt calificat
Fapta a avut loc în 20 iunie și încă nu am fost căutat de politie. Am luat legătura cu responsabilul magazinului fi mi s-a dat un nr de cont unde sa plătesc prejudiciul.

CLAUDIU LASCOSCHI a scris:

Veti ajunge la condamnare.
Va costa mult ca să găsiți avocat cu pledoarie foarte bună.
De regula, se merge pe arest preventiv în astfel de situații.

Discuție Furt calificat
Am fost șef de tura la un lanț mare de magazine din CJ. În acest timp am sustras din seif suma de 10.000 de lei pe care nu i-am returnat ulterior. Am fost un om care s-a implicat foarte mult în activitatea acestui magazin și am fost recunoscut și apreciat pentru asta doar ca într-un moment de slăbiciune am recurs la sustragerea banilor în 2 ETAPE. Prima fiind în timp ce eram șef de tura și aveam codul de armare al magazinului iar a doua după ce mi-a fost revocat accesul la codul de armare. Întrebarea mea este ce se va întâmpla dacă nu reușesc sa ma înțeleg cu ei sa le restitui banii și dânșii ma reclama la politie?
Discuție Divort
Buna ziua. Din toamna anului 2015 am avut o relatie cu actuala mea sotie. In ianuarie 2016 i-am cumparat o calatorie spre insula Jersey une eu lucram ca ospatar . A venitsi a stat cu mine pana in iulie 27 , timp in care a ramas insarcinata si am hotarat ca odata ajunsi acasa sa facem nunta...botez..etc Mentionez ca pe perioada sederii in insula eu am fost ptincipalul sustinator financiar al tuturor cheltuielilor aferente. Odata intorsi acasa am primit acordul bunicilor ei de a locui intr-un apartament din proprietatea lor cu conditia sa ne platim cheltuielile. Am renovat acest apatament cu o suma de bani imprumutata de la un unchi de al ei. Din august 2016 pana in mai 2017 cand a primit primii bani de matrenitate am fost singurul sustinator material al familiei cu putinele exceptii in care am primit cadou de la parintii mei anumite sume de bani. Asta a insemnat ca a trebuit sa ma si imprumut de cateva ori de la anumite persoane cu bani ca sa pot cumpara ce era necesar in casa. Din pacate am ajuns sa ma joc la jocuri de noroc cu o frecventa redusa si de cele mai multe ori cu acordul sotiei . Ma jucam si innainte de casatorie dar atunci nu aveam alte obligatii. In fine...aceasta problema a dus la imprumutarea unor bani de la rude sau amanetarea lucrurilor din casa...(pe care tot eu i-am innapoiat sau le-am scos din amanet) Afland de asta si plusand cu faptul ca din mai 2017 nu aveam un loc de munca stabil si ca nu ma mai comportam ca si cum ar trebui sa se comporte un barbat , sotia m-a asteptat cu bunicul si cu parintii ei acasa cand eram la plimbare cu copilul si m-au dat afara din casa pe la sfarsitul lui august. Chiar daca nu aveam un loc de munca stabil imi petreceam marea majoritate a timpului avand grija de copil iar la sfarsit de saptamana..sambata , duminica mergeam la lucru la nunti sau evenimente. Sotia mea a intentat o actiune de divort si pe langa tot ceea ce implica aceasta...custodie comuna, plata unei sume pt cresterea copilulu (i cu care sunt de acord ) cere desfacerea exclusiv din vina mea ( lucru cu care nu sunt de acord) Mentionez ca fiul nostru petrece o mica parte din zii alaturi de mama lui pentru ca ea este plecata la scoala in fiecare zii de la ora 14 pana la 19 , iar in weekend lucreaza la negru desi primeste de la stat o indemnizatie de crestere si alocatia copilului pentru care ea ar trebui sa fie prezenta langa copil in primii doi ani. In tot acest timp copilul sta cu parintii ei si primeste o influenta negativa in ceea ce ma priveste si mie de abia mi-l lasa o zi , doua . Cum ar trebui sa procedez? Sa contactez un avocat care sa mearga mai departe in instanta sau sa ajung la o intelegere in fata jydecatorului cu ea?
Buna ziua. Sotia mea a nascut in octombrie a.c. iar in prealabil a lucrat in insula Jersey pentru 5 luni incepand din februarie 2016. Din septembrie 2015 pana in ianuarie 2016 a lucrat cu contract de 8 ore iar din iunie 2014 pana in august 2015 doar pe contract de 2 ore. Intrebarea noastra este , daca beneficiaza de vreun ajutor din partea statului avand in vedere ca eu castig 1500 de lei lunar? Eventual daca ne puteti indruma in directia potrivita pentru a reusi sa ne lamurim. Multumesc!