avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 895 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... Sunt divorțat de soție de 4 ani și în ultima vreme ...
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

Sunt divorțat de soție de 4 ani și în ultima vreme îmi tot ...

Sunt divorțat de soție de 4 ani și în ultima vreme îmi tot interzice sa vad copilul deși avem o sentința de divorț cu custodie comuna. Ce cai ar trebui sa caut în asa fel încât sa am dreptul sa stau cu el când vreau?
Cel mai recent răspuns: CLAUDIU LASCOSCHI , Avocat 08:30, 4 Noiembrie 2020
Daca nu va intelegeti, se poate stabili un program de vizita in instanta.
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Sa promovați o acțiune de modificare a programului de vizitare
Custodia comuna cu domiciliu la mama ce înseamnă mai exact? Adică copilul trebuie sa locuiască acolo nu? Și atâta timp cât eu am dovezi ca mi-am făcut datoria și am onorat pensia alimentara care trebuia plătită în natura în cuantumul unei sume și copilul a petrecut mai mult timp în alt domiciliu decât al mamei? Am vreo șansă să primesc custodia atâta timp cât dovedesc ca venitul meu și domiciliul sunt pe măsură cerințelor și ca mama nu și-a îndeplinit atribuțiile și ca l-a pus pe copil în situații neplăcute?
Bine. Dar pentru moment ce posibilitate legala am? Încerc de o săptămână și mai bine sa iau legătura cu el și sunt refuzat pe motive diverse care nu au legătură cu el.

Duca Oana a scris:

Daca nu va intelegeti, se poate stabili un program de vizita in instanta.

1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Autoritatea părintească reprezintă ansamblul drepturilor și obligațiilor pe care părinții îl datorează față de copiii lor minori, cât și față de bunurile acestora.
Custodia comuna este denumirea populara a exercitării autorității părintești dar nu înseamnă ca , automat, copilul sta jumate la mama jumate la tata.
Dacă mama se opune dr. dvs.de vizitare se poate schimba inclusiv domiciliul minorului

Alte discuții în legătură

Custodia tatalui  As avea o intrebare.Am o prietena in varsta de 15ani si e in custodia mamei,si nu mai doreste sa stea cu mama ei ar vrea la tatal ei .(Parinti ei au divortat ... (vezi toată discuția)
Schimbare domiciliul copilului teodorteo teodorteo As dorii sa stiu daca trebue sa redeschid proces pt custodia copilului daca in urma divortului el a fost incredintat mamei lui iar in prezent el sa reintors ... (vezi toată discuția)