avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 848 soluții astăzi
Forum Activitate Cristina Cojocaru

Activitate Cristina Cojocaru

Pentru colegii avocati care au discutat despre incidenta disp. art. 74 ind. 1, C. pen., va anunt ca aceste dispozitii au fost declarate neconstitutionale prin decizia C.C. din 3.05.2011, astfel incat orice polemica este inutila in acest moment!
Răspuns la discuția Furt din hotel
Pentru a recupera prejudiciul, in cadrul dosarului penal, ar trebui prins faptuitorul-probabil o camerista, dar trebuie sa dovediti si ce bunuri v-au fost furate. Chiar daca ar fi prinsa persoana care a furat, daca aceasta nu recunoaste bunurile despre care sustineti ca v-au fost furate, iar dvs. nu reusiti sa demonstrati exact ce bunuri v-au disparut si care este valoarea lor, instanta nu poate obliga la repararea prejudiciului nedovedit. acest aspect se poate dovedi si cu un martor, in cazul in care ati fost doua persoane in acel hotel.
Răspuns la discuția minori
In primul rand e o mare diferenta din punctul de vedere al raspunderii in fata legii intre minorii de pana la 16 ani si cei intre16-18 ani, probabil nu va ajunge in fata instantei, dar daca va fi chemata la politie pentru declaratii ar fi bine sa consultati anterior un avocat.
Răspuns la discuția Codul penal din 1936
fie dintr-un program bun de legislatie, multe institutii si firme au un astfel de program, fie de la un anticariat
Răspuns la discuția taxa judiciara de timbru
la primarie intr-adevar, duce-ti-va la prima ora la primarie, iar daca e inchis,explicati situatia si solicitati judecatorului sa lase cauza la a doua strigare pentru a avea timp sa platiti taxa
Puteti face plangere penala la sectia de politie de care apartineti pentru savarsirea infractiunii de calomnie, prev. de art.206 Cod penal:
1)Afirmarea sau imputarea în public, prin orice mijloace, a unei fapte determinate privitoare la o persoana, care, daca ar fi adevarata, ar expune acea persoana la o sanctiune penala, administrativa sau disciplinara, ori dispretului public, se pedepseste cu amenda de la 2.500.000 lei la 130.000.000 lei.
(2)Actiunea penala se pune în miscare la plângerea prealabila a persoanei vatamate.
(3)Împacarea partilor înlatura raspunderea penala.
Dar in cel mai bun caz pentru dvs., va primi o amenda, iar pentru asta dvs. trebuie sa faceti plangere penala in care sa descrieti exact faptele, persoanele carora le-au spus ca va bateti prietena, sa demonstrati ca v-au adus grave prejudicii de imagine la serviciu si in familia prietenei dvs., precum si sa nominalizati ca martori persoanele care pot declara ca vecinii au afirmat ca dvs. va bateti prietena
Răspuns la discuția Nesimtirea celor de la gaze
Din pacate in aceasta situatie este vorba despre un mopol, ca si in cazul furnizarii de energie electrica.
In primul rand trebuie sa mergeti la cei de la GDF SUEZ si sa vedeti daca nu au dreptul de a amenda pe cei care nu accepta aceste verificari, intrucat au incheiat numeroase conventii cu statul, din care au doar drepturi , nu si obligatii fata de dvs.
Apoi trebuie sa-i notificati in scris ca nu veti semna acest contract si ca nu sunteti de acord cu aceste clauze, deoarece anumite contracte de la GDF SUEZ sunt tip si contin la sfarsitul lor o clauza in sensul in care daca dvs. nu transmiteti in....zile un exemplar al contractului semnat, acesta se considera automat acceptat, iar in aceasta situatie nu mai puteti face nimic ulterior, deoarece contractul reprezinta vointa partilor. Deci, pentru ei, dvs. ati fost de acord cu acea forma a contractului pe care ati primit-o acasa.
Verificarile se pot face si cu firme autorizate ANRE, dar asta daca doriti dvs. si pe cheltuiala dvs., deci in lipsa unei manifestari exprese de vointa in sensul neacceptarii clauzelor contractului trimis de cei de la GDF SUEZ, verificarile facute de catre o firma autorizata nu exclud dreptul celor de la GDF SUEZ de a verifica instalatiile de gaz furnizat de ei.
Răspuns la discuția tulburarea folosintei locuintei
Intradevar, faptul ca deranjeaza vecinii se incadreaza la tulburarea linistii publice, care constituie contraventie, conform prevederilor Legii 61/1991 si se pedepseste cu amenda:
Art. 2. - Constituie contravenţie săvârşirea oricăreia dintre următoarele fapte, dacă nu sunt comise în astfel de condiţii încât, potrivit legii penale, să fie considerate infracţiuni:
28) tulburarea, fără drept, a liniştii locuitorilor prin producerea de zgomote cu orice aparat sau obiect ori prin strigăte sau larmă;
29) tulburarea liniştii locatarilor între orele 22,00-8,00, prin producerea de zgomote, larmă sau prin folosirea oricărui aparat, obiect ori instrument muzical la intensitate mare în localurile sau în sediile persoanelor juridice situate în imobile cu destinaţia de locuinţe sau în imediata vecinătate a acestora;
Daca nici dupa ce chemati politia in repetate randuri si sunt amendati nu se schimba situatia, puteti face o plangere penala, dar nu veti rezolva nimic -doar vor fi chemati la sectia de politie pentru o declaratie. In aceasta varianta exista si riscul ca sa faca si mai multa galagie, in mod intentionat, pentru a se razbuna pe dvs.
Infractiunea este sav de un avocat, se face plangere catre parchetul Curtii de Apel, procurorul retine ca a fost sav aceasta fapta, ca a produs prejudicii, deci confirma situatia prezentata in plangerea penala, dar dispune NUP pt ca fapta nu este prev de legea penala. Dar in legea registrului comertului lg 26/1990, art 48 prevede doar
aRT. 48
(1) Persoana care, cu rea-credinţă, a făcut declaraţii inexacte, în baza cărora s-a operat o înmatriculare ori s-a făcut o menţiune în registrul comerţului, ]se pedepseşte cu închisoare de la 3 luni la 2 ani sau cu amendă de la 1.000.000 lei la 5.000.000 lei, dacă, potrivit legii, fapta nu constituie o infracţiune mai gravă.
(2) Prin hotărârea pronunţată, instanţa va dispune şi rectificarea sau radierea înmatriculării ori menţiunii inexacte.

In acesta lege nu exista nici o duispozitie cu privire la aspecte procesuale, instanta competenta, nimic
Ma intereseaza daca pot ramane in penal-planf=gere impotriva rezolutiei procurorului sau ce instanta si in ce mod poate fi sesizata cu sav acestei infractiuni?
Intre pers vatamata si persoana impotriva careia s-a facut plangerea penala exista numeroase sentinte comerciale care recunosc ca X a declaraţii inexacte, în baza cărora s-a operat o înmatriculare ori s-a făcut o menţiune în registrul comerţului, ca acestea au produs efecte juridice, ca Y a fost prejudiciat, dar nu au dispus aplicarea vreunei sanctiuni.
acest articol nu a fost modificat-aceasta este forma actuala-si deasemenea legea in forma actuala nu cuprinde dispozitii cu privire la competenta pt cercetarea acestor infractiuni sau orice legat de natura procesuala