avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 596 soluții astăzi
Forum Activitate Yannis1985

Activitate Yannis1985

Răspuns la discuția Factura in original
Trebuie sa aveti la contabilitate si factura originala si orice alta anexa la aceasta daca exista, mai ales daca are stampila si semnatura furnizorului. In caz contrar, un eventual control din partea organismelor fiscale s-ar putea solda cu excluderea acelei facturi de la deducerea TVA si implicit din calculul impozitului pe profit. Asta daca sunteti platitoare de TVA/impozit pe profit. Daca nu...e bine oricum sa o aveti in original.
Răspuns la discuția Retragere asociat
Toate intra la calculul sumei pe care dvs o aveti de incasat in urma retragerii. Nu puteti pleca cu activele, un evaluator trebuie sa inventarieze patrimoniul si sa determine suma care va revine. Daca va retrageti din societate cu cesiunea partilor sociale catre celalalt asociat, acesta din urma trebuie sa depuna in casierie/banca aceasta suma care vi se cuvine si sa o achite...catre dvs.
Buna ziua, vreau sa calculez un cost de productie efectiv la sfarsitul perioadei de gestiune. La obtinerea produselor finite folosesc un cost prestabilit.

Daca:
costul de productie cuprinde: materiale directe+indirecte , salarii directe/indirecte, alte cheltuieli directe/indirecte, si:
costul non-productie: cheltuieli administrative+chetuieli cu vanzarea si distributia,

Unde cuprind mai exact cheltuiala de pe 624 aferenta transportului produselor finite catre client? Ce este mai semnificativ, costul de productie la care fac referire mai sus, sau costul complet care le inglobeaza pe ambele?

Multumesc