avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 571 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Contabilitate în general Retragere asociat
Discuție deschisă în Contabilitate în general

Retragere asociat

buna ziua,
va rog sa ma sfatuiti in urmatoarea problema :
La un srl cu doi asociati fiecare cu 50% , unul dintre asociati care este si administrator doreste sa se retraga.Cum se partajeaza patrimoniul societatii in acest caz. Mentionez ca celalat asociat este de accord sa preia prin cesiune partile sociale ale celuilalt .
Mentionez patrimoniul societatii este compus din masini si utilaje care au fost cumparate de societate de la infiintare si pana in present .
1. Aceste masini si utilaje se includ in actiunea de partajare ?
2.Ce se intampla cu datoriile pe care societatea la are , se tine cont de acestea la impartirea patrimoniului?
3.Daca societatea nu are lichiditati pentru a plati cota parte asociatului care se retrage ce se intampla ? Poate acesta sa solicite in compensare masini si utilaje pana la acoperirea integrala a sumei ?
multumesc anticipat pentru ajutor

Cel mai recent răspuns: Yannis1985 , utilizator 11:52, 10 Noiembrie 2016
Toate intra la calculul sumei pe care dvs o aveti de incasat in urma retragerii. Nu puteti pleca cu activele, un evaluator trebuie sa inventarieze patrimoniul si sa determine suma care va revine. Daca va retrageti din societate cu cesiunea partilor sociale catre celalalt asociat, acesta din urma trebuie sa depuna in casierie/banca aceasta suma care vi se cuvine si sa o achite...catre dvs.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Cesionare parti sociale catre firma nik09728 nik09728 Buna ziua, Sunt asociata intr-un SRL avand 15% parti sociale. Exista vreo forma prin care pot cesiona partile sociale direct catre SRL si nu catre ... (vezi toată discuția)
Administrator smecher ! neghina neghina Buna ziua , Sunt asociat la un SRL cu 10% si la altul cu 15%. AGA a aprobat bilantul pe 2009 pentru ambele SRL-uri precum si retragerea mea din acestea , in ... (vezi toată discuția)
O intrebare... dorinstoichina dorinstoichina cum se poate desfiinta un SRL cu 2 asociati, cand doar unul din asociati doreste asta, iar celalalt trage de timp??? SRL-ul are ca activitate SCOALA DE SOFERI (vezi toată discuția)